Ons ziekenhuis heeft de beschikking over 2 mobiele bevalbaden. Deze kunnen in overleg in een verloskamer gezet worden. De baden kunnen zonder eigen bijdrage gebruikt worden. Ook is op op onze kraamafdeling, naast een ligbad in elke verloskamer om te ontspannen, een vast bevalbad in 1 van de verloskamers.

Badbevalling
Bij een badbevalling ligt u in warm water. Warmte biedt ontspanning, waardoor het lichaam endorfines aanmaakt. Deze hormonen werken als natuurlijke pijnstiller, waardoor de weeën beter op te vangen zijn en de ontsluiting over het algemeen sneller vordert. Hierdoor kunt u zich beter ontspannen en kan een bevalling gemakkelijker verlopen en minder stressvol zijn. Voor de baby is het een heel natuurlijke overgang van het vertrouwde vruchtwater naar het warme badwater. Vaak zijn baby‘s rustiger en huilen ze minder na de geboorte.

Vrijwel iedereen kan in bad bevallen. Alleen met een ruggenprik, langdurig gebroken vliezen en enkele specifieke medische indicaties waarbij we mogelijk problemen kunnen verwachten bij de bevalling, is het niet mogelijk om in bad te gaan. Dit kunt u overleggen met de klinisch verloskundige of gynaecoloog.

Op de foto: een mobiel bevalbad


Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback