Lees verderop in deze pagina alle actuele updates van het Ommelander Ziekenhuis over het coronavirus.

Maatregelen met betrekking tot coronavirus

Onderstaande maatregelen gelden voor het Ommelander Ziekenhuis ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus. Wij realiseren ons dat dit geen fijne maatregelen zijn, maar wij zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat deze maatregelen op dit moment noodzakelijk zijn om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen. We vragen om uw begrip.

Heeft u vragen?

Wij verzoeken u dringend om ons niet gelijk zelf te bellen, maar kijk eerst in de veelgestelde vragen  om een antwoord op uw vraag te vinden. Onze medewerkers zijn op dit moment druk bezig om patiënten te bellen. We vragen u ons telefoontje of onze brief af te wachten en niet zelf te bellen. Zo kunnen onze medewerkers gestructureerd alle patiënten afbellen. Bovendien kunnen zij u vaak niet meer vertellen dan de informatie die op deze pagina staat. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden en kan uw vraag echt niet wachten, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. We vinden het vervelend dat we u niet van dienst kunnen zijn zoals u van ons gewend bent, maar onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden is dat helaas niet mogelijk.


Actuele informatie

Hieronder houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus in het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Update 4 mei 2020: Bevallen in het ziekenhuis kan weer zoals voorheen
Verloskundigen mogen weer poliklinische bevallingen begeleiden in alle Groningse ziekenhuizen, met inachtneming van de maatregelen rondom het coronavirus. Dit heeft het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) besloten in overleg met de zorgverleners in de geboortezorg in de provincie Groningen. Kort gezegd is de geboortezorg hiermee weer op dezelfde manier geregeld als voor het coronavirus. Lees verder.

Update 1 mei 2020: ‘Ik hoop dat het saamhorigheidsgevoel blijft’
In de serie ‘De mensen van het Ommelander’ vertellen medewerkers van verschillende afdelingen binnen ons ziekenhuis over hoe hun werk is veranderd ten gevolge van corona. De komende tijd staan op deze plek de verhalen van onze collega’s. Deze keer is het woord aan Iepke Siems-Geertsema, medewerkster Klant Contact Centrum. Lees verder. 

Update 24 april 2020: Het Ommelander Ziekenhuis gaat niet-corona zorg uitbreiden
Het Ommelander Ziekenhuis gaat de noodzakelijke en poliklinische zorg uitbreiden. Aanleiding hiervoor is dat het aantal patiënten met corona op de Intensive Care en de verpleegafdelingen lager is dan verwacht. Lees verder.

Update 21 april 2020: Poliklinisch bevallen met eigen verloskundige in het ziekenhuis is weer mogelijk
Vanaf vandaag is het weer mogelijk om met eigen verloskundige poliklinisch te bevallen in het ziekenhuis. Deze afspraak is gemaakt met alle zorgverleners in de geboorte zorg in de provincie Groningen en geldt voor het UMCG, het Martini Ziekenhuis en het Ommelander Ziekenhuis. Lees verder.

Update 20 april 2020: ‘Best wel heftige dingen komen ineens dichtbij’
In de serie ‘De mensen van het Ommelander’ vertellen medewerkers van verschillende afdelingen binnen ons ziekenhuis over hoe hun werk – al dan niet blijvend – is veranderd ten gevolge van corona. De komende tijd staan op deze plek de verhalen van onze collega’s. Deze keer is het woord aan Marko Feringa, medewerker beveiliging. Lees verder.


Update 10 april 2020: 'Wij zijn allemaal uit onze comfortzone gestapt'
In de serie ‘De mensen van het Ommelander’ vertellen medewerkers van verschillende afdelingen binnen ons ziekenhuis over hoe hun werk – al dan niet blijvend – is veranderd ten gevolge van corona. De komende tijd staan op deze plek de verhalen van onze collega’s. Deze eerste keer is het woord aan Ingri Brouwer, orthopedisch chirurg. Lees verder.

Update 29 maart 2020: Eerste Brabanders verlaten Ommelander Ziekenhuis Groningen
Vanmiddag hebben de eerste Brabantse patiënten het Ommelander Ziekenhuis verlaten. Ze werden onder applaus uitgezwaaid door het personeel van de corona-afdeling van het ziekenhuis. De 2 patiënten uit Helmond en Tilburg gaan in redelijke gezondheid naar huis waar de zorg wordt overgenomen door de GGD. Lees verder.

Update 23 maart 2020: Ommelander Ziekenhuis Groningen vangt drie patiënten uit Noord-Brabant op
In het Ommelander Ziekenhuis zijn uit Noord-Brabant drie patiënten die besmet zijn met het coronavirus opgevangen. De patiënten komen uit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Ze worden behandeld en zijn op dit moment niet Intensive Care behoeftig. Lees verder.

Update 22 maart 2020: Eerste medewerker Ommelander Ziekenhuis besmet met coronavirus 
Een medewerker van het Ommelander Ziekenhuis is positief getest op het coronavirus. De medewerker zit op dit moment thuis. Lees verder.

Update 20 maart 2020: Poliklinisch bevallen in de provincie Groningen blijft mogelijk 
Het Martini Ziekenhuis, Ommelander Ziekenhuis Groningen en Universitair Medisch Centrum Groningen hebben samen met alle verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties uit de provincie Groningen afspraken gemaakt over poliklinisch bevallen tijdens de corona uitbraak. Uitkomst is dat er wordt gewerkt met vaste teams van verloskundigen en kraamverzorgenden om poliklinische bevallingen in de ziekenhuizen te begeleiden. Lees verder.

Update 17 maart 2020: Ommelander Ziekenhuis schaalt verder op voor coronazorg
Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft haar planbare zorg drastisch omlaag gebracht om zo meer capaciteit vrij te houden voor patiënten met het coronavirus. De poliklinieken zijn teruggebracht tot de noodzakelijke zorg en alle niet-acute operaties zijn verplaatst. De intensive care bedden met beademing worden uitgebreid van 4 naar 11. Het ziekenhuis richt zich voorlopig alleen nog op acute zorg, niet-uitstelbare planbare zorg en coronazorg. Lees verder.

Update 12 maart 2020, 16.35 uur: Coronavirus: maatregelen voor patiënten en bezoekers
Het Ommelander Ziekenhuis beoordeelt vanaf nu ook zelf of uw afspraak door moet gaan of dat deze telefonisch plaats kan vinden of eventueel uitgesteld kan worden. Wanneer dit voor u van toepassing is, dan wordt u gebeld. Het Ommelander Ziekenhuis wil op deze manier proberen verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Lees verder.

Update 12 maart 2020: Coronavirus: maatregelen voor patiënten en bezoekers
Het Ommelander Ziekenhuis doet haar uiterste best om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit heeft nu ook gevolgen voor de bezoekersregeling en voor als u een afspraak op de polikliniek heeft. Lees verder.

Update 11 maart 2020: Patiënt met coronavirus in Ommelander Ziekenhuis
Bij een patiënt in het Ommelander Ziekenhuis Groningen is vandaag het coronavirus (COVID-19) bevestigd. Het gaat om een 62-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela. De patiënt wordt in het ziekenhuis in strikte isolatie verzorgd. Lees verder.

Update 2 maart 2020: Coronavirus: hoe voorkom je een besmetting?
De uitbraak van het coronavirus in Nederland heeft ook in het Ommelander Ziekenhuis Groningen geleid tot extra voorzorgsmaatregelen. Tot nu toe zijn er nog geen patiënten met het virus in het ziekenhuis. Maar het ziekenhuis wil wel goed voorbereid zijn. Naast dat de standaard maatregelen zijn aangescherpt, schudden wij momenteel geen handen en informeren wij patiënten over hoe zij besmetting met het virus kunnen verkleinen. Lees verder.