DigiD logo Inloggen met DigiD


Als patiënt van het Ommelander Ziekenhuis Groningen* heeft u toegang tot Mijn Ommelander. Een persoonlijke online omgeving die u veilig inzicht geeft in uw medische gegevens.

In Mijn Ommelander kunt u:

  • uw afspraken in het ziekenhuis bekijken;
  • delen van uw medisch dossier bekijken, zoals uitslagen van onderzoeken of (verwijs)brieven tussen zorgverleners (Mijn Ommelander toont data vanaf 1 oktober 2017);
  • uw persoonlijke gegevens bekijken en deels wijzigen.

Voordat u uw medisch dossier gaat bekijken, is het goed om u te realiseren dat er vervelende of onverwachte uitslagen bij kunnen zijn. Het kan ook zijn dat de resultaten nog moeten worden besproken. Heeft u hier vragen over? Stel ze aan uw zorgverlener bij uw volgende afspraak.

Log in via DigiD

Om veilig in te loggen heeft u nodig:

  • een computer, tablet of smartphone met internetverbinding;
  • een telefoonnummer (vast of mobiel);
  • een geldig DigiD met extra sms-controle, of de DigiD-app.

Om Mijn Ommelander te kunnen gebruiken, moet u over een DigiD met sms-functie of de DigiD app beschikken. Dit is veiliger in gebruik. Heeft u geen DigiD met sms-functie of de DigiD-app? Op www.digid.nl kunt u uw DigiD-gegevens bekijken en uitbreiden. Daar leest u ook meer over het gebruik van de DigiD app. Let op: het duurt een aantal werkdagen voordat de aanvraag voor een DigiD en extra sms-controle is verwerkt.

Ga voor vragen over DigiD naar de website van DigiD.

Update uw browser en besturingssysteem

Met een te oude browser inloggen (o.a. Internet Explorer) zorgt ervoor dat u soms foutmeldingen in Mijn Ommelander krijgt. Of u kunt niet al uw gegevens zien. U heeft de beste gebruikerservaring als u gebruik maakt van één van de volgende browsers. Wij raden u voor de meest optimale gebruikerservaring Google Chrome aan: 

Minimale versie besturingssysteem

Ook uw besturingssysteem moet regelmatig bijgewerkt worden. Microsoft geeft u via Windows Update de mogelijkheid om Windows (automatisch) up-to-date te houden. Voor een Apple-computer kunt u op de website van Apple terecht. Meer informatie over de besturingssystemen waarover u minimaal moet beschikken vindt u in de veelgestelde vragen.

* Mijn Ommelander is op dit moment beschikbaar voor patiënten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen van 16 jaar en ouder. Op een later moment wordt het ook mogelijk om met een jongere leeftijd of als gemachtigde voor een andere patiënt in te loggen.