Ons ziekenhuis in Scheemda is één van onze locaties waar u terecht kunt voor medische zorg. Op deze pagina vindt u onder andere route-informatie en informatie over parkeervoorzieningen.

U bereikt ons op de volgende manieren

Gaat u met de auto naar ons ziekenhuis? Dan kunt u het beste rijden via de N33 (en dan A7 richting Winschoten), A7 (en dan afrit 45) en/of N362 (richting Scheemda).

Let op! Omdat de toegangsweg naar ons ziekenhuis een nieuwe weg is, kan nog niet elk navigatiesysteem de weg vinden. Kan uw navigatiesysteem ons ziekenhuis niet vinden? Dan kunt u wellicht invoeren Pastorieweg Scheemda via A7 en/of Rijksweg N362. De toerit naar het ziekenhuisterrein bereikt u via de Rijksweg N362. 

Parkeren

Ons ziekenhuis in Scheemda heeft een parkeerterrein van ruim 700 parkeerplaatsen. U kunt hier uw auto gratis parkeren. Bent u slecht ter been? Of regent het? Tussen de parkeerplaats en de hoofdingang van het ziekenhuis rijdt een elektrische paarse pendelbus. Hier kunt u gratis gebruik van maken. De bus rijdt op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur en wordt bestuurd door vrijwilligers van het Ommelander Ziekenhuis. Heeft u vervoer nodig en ziet u de bus niet? Bel dan dit nummer om in contact te komen met de chauffeur: 06-15 39 44 17. 

Invalidenparkeerplaatsen

Aan de Smok & Vot (het plein voor brengen & halen bij de hoofdingang) zijn 12 parkeerplaatsen voor mindervaliden. Daarnaast zijn er nog 8 extra invalidenparkeerplaatsen aan het begin van het grote parkeerterrein, recht tegenover de hoofdingang.  

Let op: op het ziekenhuisterrein gelden dezelfde landelijke regels als op de openbare weg. Fout parkeren wordt op deze plekken gehandhaafd door politie en BOA’s en kan een flinke boete opleveren. Parkeer dus in de parkeervakken en parkeer alleen op een invalideparkeerplaats met een invalidekaart.

Oplaadpunten

Op zowel het voorste als achterste deel van het parkeerterrein zijn oplaadpunten voor elektrische auto's.

Wegwerkzaamheden

Wilt uw weten of u met wegwerkzaamheden te maken krijgt? De website van A naar Beter informeert u hierover.

Plan uw route met Google maps

U kunt ons ziekenhuis in Scheemda per trein en bus bereiken. Houdt u wel rekening met een loopafstand. Voor actuele OV-reisinformatie en dienstregelingen verwijzen we u naar de website van de regionale vervoerders Arriva en Qbuzz. U kunt ook kijken op 9292.nl of bellen naar 0900-9292 (€ 0,90 p/m, max. € 18,00).

Trein

Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen Groningen en Scheemda. U kunt ook met de trein vanaf Bad Nieuweschans naar Scheemda reizen. Vanaf het treinstation in Scheemda neemt u bus 119 of 17. 

Bus

De buslijnen 17 en 119 stoppen bij de bushalte op ons ziekenhuisterrein. Wanneer u bent uitgestapt bij de halte Ommelander Ziekenhuis is het ongeveer 5 minuten lopen naar de hoofdingang. Bent u slecht ter been? Of regent het? Tussen de bushalte en de hoofdingang van het ziekenhuis rijdt een elektrische paarse pendelbus. Hier kunt u gratis gebruik van maken. De bus rijdt op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur en wordt bestuurd door vrijwilligers van het Ommelander Ziekenhuis. Heeft u vervoer nodig en ziet u de bus niet? Bel dan dit nummer om in contact te komen met de chauffeur: 06-15 39 44 17. 

Hubtaxi

ls er geen bus- of treinverbinding in uw directe omgeving? Dan kunt u misschien gebruik maken van de hubtaxi (van Publiek Vervoer). De hubtaxi  brengt u naar het dichtsbijzijnde vervoersknooppunt. Vanaf daar kunt u verder reizen met het openbaar vervoer. Voor meer informatie of het reserveren van een rit met de hubtaxi, kunt contact opnemen met de vervoerder in uw regio.

Plan uw OV-reis met Google maps

Komt u met de taxi naar ons ziekenhuis? Dan kunt u vlak voor de hoofdingang van het ziekenhuis uitstappen. Aan de Smok & Vot (het plein voor brengen & halen bij de hoofdingang) zijn namelijk 6 taxistandplaatsen.

Wilt u een taxi bestellen?

Onze medewerkers achter het Informatiepunt in de centrale hal helpen u graag bij het bestellen van een taxi.

Waar kunt u op de taxi wachten?

U kunt op de taxi wachten in onze centrale hal. Naast de hoofdingang zijn een aantal plekken waar u zicht heeft op de Smok & Vot. U ziet dan wanneer de taxi komt aanrijden. 

Hoe lang u moet wachten op uw taxi, is helemaal afhankelijk van de planning van de taxicentrale.

Vanaf de Koediepslaan is er op ons terrein een fietspad. Er is een overdekte fietsenstalling voor patiënten en bezoekers. In de fietsenstalling zijn oplaadpunten voor e-bikes.