Bent u doktersassistent? Onze doktersassistenten ontmoeten u graag en zoeken hierbij de samenwerking op!

Onze doktersassistenten organiseren regelmatig informatieavonden die mogelijkheden bieden om elkaar te ontmoeten en onderling kennis uit te wisselen. Deze avonden zijn geaccrediteerd voor punten bij de KABIZ. Alle deelnemers krijgen een certificaat. Er zijn aan deze avonden geen kosten verbonden. 

Gezien de huidige omstandigheden, is het al even geleden dat de laatste bijeenkomst is georganiseerd. Omdat onze doktersassistenten graag met u in contact blijven, versturen zij een digitale nieuwsbrief. U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Uitnodigingen voor informatieavonden zullen vervolgens ook digitaal verstuurd worden.

Download de laatste nieuwsbrief

Heeft u de laatste nieuwsbrief niet ontvangen? Deze kunt u hieronder downloaden:

Terugblik informatieavonden

De laatste bijeenkomst op 16 oktober 2019 was erg leuk. Oogarts De Jong en KNO-arts Smale gaven een leerzame presentatie. Verder werd er een 'agressietraining' gegeven, die zeer werd gewaardeerd.


Op 3 april jl. was er in het restaurant van ons ziekenhuis weer een minisymposium voor zowel doktersassistenten van de huisartsenpraktijken, als van het Ommelander Ziekenhuis. Gastsprekers waren vaatchirurg Ben Saleem, kinderarts Leonie Pierik, psysician assistant Erna Sportel en een poepdokter.

De bijeenkomst was al vroeg volgeboekt en opnieuw een succes. 

De opkomst was groter dan ooit!

Woensdagavond 18 oktober konden doktersassistenten uit de regio (en daar buiten) elkaar weer ontmoetten tijdens een informatiebijeenkomst voor doktersassistenten. De opkomst was groter dan voorgaande keren, maar liefst 166 enthousiaste doktersassistenten deelden kennis en ervaring met elkaar.

Er werd gesproken door Roelof Bedewes (radioloog), Ilona Hospers (plastisch chirurg) en door de dames van de fertiliteitspoli. Theatergroep Oja! zorgde voor extra gezelligheid door na elke spreker een kleine improvisatie uit te voeren. De reacties waren erg positief! Een ziekenhuishygieniste, een coloncareverpleegkundigen, de fertiliteitspoli en de plastisch chirurg hadden een 'standje' waar de bezoekers vooraf en in de pauze informatie konden krijgen.

De organisatoren kijken terug op een geslaagde avond die ze weer met veel plezier hebben georganiseerd!


Druk bezochte informatieavond voor doktersassistenten

Onze doktersassistenten zoeken graag samenwerking met andere doktersassistenten op. Woensdagavond 12 april organiseerden ze een informatieavond waar ruim 160 doktersassistenten uit de regio (maar ook van buiten de regio) van het Ommelander Ziekenhuis elkaar ontmoetten. Het was een nuttige en gezellige avond, waarbij onderling volop kennis en ervaringen gedeeld zijn.

Er waren een aantal gastsprekers, waaronder een Lucia van der Veen (apotheker), dhr. H. Veentjer (huisarts) en Vincent Hagens (cardioloog). De avond werd afgesloten met een ludieke quiz die de bezoekers per tafel konden spelen. De winnaars kregen een rondleiding door de nieuwbouw.

Op 18 oktober is de volgende informatiebijeenkomst voor doktersassistenten.


Een geslaagde avond

Op woensdag 12 oktober werd met veel enthousiasme de vijfde informatiebijeenkomst/thema-avond voor doktersassistenten georganiseerd. Theatergroep Oja en de heerlijke Petit Fours zorgde voor een extra vleugje gezelligheid.
Er waren drie gastsprekers, waaronder huisarts dhr. R.A. Riemersma, sportarts dhr. S. Bredeweg en longarts dhr. R.J. Meijer.
Er wordt teruggekeken op een nuttige en gezellige informatieve avond, waarbij doktersassistenten elkaar ontmoetten en kennis en ervaringen volop gedeeld werden.

De avond werd om 21.00 uur afgesloten met de mededeling dat iedereen op 12 april 2017 weer van harte welkom is bij de volgende bijeenkomst.


Op woensdag 20 april hielden de doktersassistenten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen en de huisartsenpraktijken uit de regio’s Delfzijl en Winschoten voor de vierde keer een informatieve bijeenkomst. De insteek was elkaar ontmoeten en onderling ervaringen en kennis uitwisselen.

Een geslaagde avond

De avond was zeer geslaagd. Iedereen was erg enthousiast en er werden veel positieve reacties gegeven. Naast een kennismaking en het uitwisselen van ervaringen en kennis, werden scholingen verzorgd door Bart Arntzen (huisarts uit Appingedam) en Karin de Vries (dermatoloog Ommelander Ziekenhuis) over het onderwerp dermatologie. Verder vertelde Spoedeisende Hulp-arts Madeleine Middelkamp over de gang van zaken op de Spoedeisende Hulp en gaf Marja van der Werf uitleg over het beleid/protocol MRSA en BRMO. Daarna was het tijd voor wat ontspanning. Theatergroep Oja verzorgde een leuk optreden waarbij het publiek de lachspieren goed gebruikte.

  

"Afgelopen 14 oktober vond de derde informatiebijeenkomst met zowel collega’s vanuit de huisartsenpraktijken als collega’s uit het Ommelander Ziekenhuis plaats. Het was een geslaagde avond, met maar liefst 145 collega’s! We mochten zelfs collega’s uit Groningen en Haren begroeten. Dit geeft ons enorm veel inspiratie om met de informatieavonden door te gaan. Afgelopen informatieavond bestond uit een gevarieerd programma met veel leermomenten en enthousiaste sprekers, maar er was ook ruimte voor ontspanning met een quiz. Graag tot ziens in 2016! - Annelies Blaauw, Annelies Bruining, Andrea Kooy (doktersassistenten Ommelander Ziekenhuis Groningen en organisatie informatieavonden voor doktersassistenten).

Vragen of tips?

Heeft u een vraag aan onze doktersassistenten? Of heeft u misschien ideeën of tips voor onze bijeenkomsten? Neem dan gerust contact op. Dit kan via doktersassistent@ozg.nl

 "Samenwerken, ja graag, we zijn immers collega’s!"
Afbeelding. Op de afbeelding: in elkaar geslagen handen.

 


Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback