Bezoekregels De meeste patiënten vinden het fijn als er bezoek komt. Wij nodigen u van harte uit om te komen. We verzoeken u onze bezoekregels te respecteren in verband met de gezondheid van onze patiënten.

Onderstaande bezoekregels gelden niet voor een afspraak op de polikliniek. Lees meer over een afspraak op de polikliniek.

Niet meer dan 2 bezoekers tegelijk aanwezig

Wanneer iemand ziek is, kan hij misschien minder aan dan normaal. Ook voor andere patiënten (die op dezelfde kamer verblijven) kan het vermoeiend zijn als er veel bezoek komt. We vragen u hier rekening mee te houden. Daarom vragen wij u met maximaal 2 bezoekers tegelijk in de kamer te komen.

Bent u met meer mensen? Wissel elkaar dan af. U kunt wachten op de verpleegafdeling, in het restaurant op de eerste verdieping of beneden in de centrale hal. Het is aan te raden dat de contactpersoon van de patiënt het bezoek coördineert.

Als de gezondheid van de patiënt het toelaat, kunt u ook samen elders in het ziekenhuis gaan zitten. 

Bezoektijden

Patiëntenbezoek is alleen mogelijk binnen de bezoektijden.

Op de verpleegafdeling gaat de zorg tijdens de bezoekuren gewoon door. Ook krijgen patiënten hun avondeten. Zorgverleners kunnen u vragen om de patiëntkamer tijdelijk te verlaten. Bijvoorbeeld wanneer één van de patiënten op de kamer verzorgd moet worden. Wij vragen u dan vriendelijk om uw medewerking.

Geen namen op patiëntenkamers

Op grond van de privacywetgeving vermelden wij geen namen bij de patiëntenkamers. Wij verzoeken u om aan één van de verpleegkundigen te vragen op welke kamer een patiënt ligt. En liever niet zelf te gaan zoeken door patiëntenkamers binnen te lopen.

Als u zelf ziek of verkouden bent

Omdat patiënten een lage weerstand hebben is het verstandig om niet op bezoek te komen wanneer u zelf ziek of verkouden bent.

Een stukje lopen

Als de gezondheid van de patiënt het toelaat, kan hij of zij tijdens het bezoekuur even de kamer verlaten. Overlegt u dit dan met de verpleegkundige. Het kan namelijk zijn dat de patiënt op dat tijdstip medicatie moet krijgen.

Cadeaus voor de patiënt

Voor geschenken zoals kaartjes, een bloemetje, iets lekkers, een ballon of een tijdschrift, kunt u terecht in onze kiosk. Voor een aantal cadeaus gelden regels. Deze regels zijn er om de gezondheid van de patiënt te bewaken.

Bloemen en planten

Op de meeste afdelingen is een bloemenkeuken. Hier zijn bloemenvazen en bloemenmesjes die u kunt gebruiken. Vraag gerust een verpleegkundige om een vaas.

Op enkele afdelingen zijn bloemen niet toegestaan. Dat zijn de Intensive Care, AOA en kamers waar een kindje in een couveuse ligt. Dit mag niet in verband met de hygiëne.

In verband met infectiegevaar is het niet toegestaan vaste planten (in potgrond) mee te nemen. Potgrond kan namelijk infecties overbrengen.

Voedingsmiddelen

In verband met de voedselveiligheid mogen er geen 'complete maaltijden' van huis worden meegenomen. Denk aan een warme maaltijd. Deze regel hebben wij om risico’s op voedselvergiftiging te voorkomen.

Als een patiënt speciale wensen heeft over het eten, dan kan hij of zij dit met de verpleging bespreken. Wij zullen daar dan zoveel mogelijk rekening mee houden.

Fruit en snoep op de kinderafdeling

Op de kinderafdeling krijgen kinderen na het rustuurtje fruit op hun kamer. Als u zelf fruit mee wilt nemen voor het kind, kunt u dit afgeven aan de voedingsassistent. Kinderen die zelf fruit hebben, krijgen dan een eigen fruitbakje in de keuken.

Over het algemeen brengen bezoekers veel snoep mee. Dit is voor het genezingsproces en de eetlust van het kind vaak niet goed. Daarom houden we toezicht op het snoepen.

In verband met de veiligheid, staan we niet toe dat kleine, jonge kinderen snoep in eigen beheer hebben. Meegebracht snoep voor deze kinderen kunt u afgeven aan de voedingsassistent of meenemen naar huis.

Hulphonden en huisdieren

U bent met uw hulphond van harte welkom in ons ziekenhuis. We vragen u om uw hond wel herkenbaar te maken als hulphond. Dit kan bijvoorbeeld met een dekje. Huisdieren zijn in principe niet toegestaan in het ziekenhuis. Dieren kunnen namelijk micro-organismen bij zich dragen die voor (zwakkere) patiënten schadelijk kunnen zijn.

Wilt u met een hulphond op bezoek bij een patiënt op een verpleegafdeling? Wij verzoeken u vriendelijk om dit dan van tevoren met het personeel op deze afdeling te overleggen. Het kan zijn dat u in verband met verminderde weerstand van de patiënt(en) niet op de afdeling mag komen met uw hulphond. We kunnen dan voor uw bezoek samen bekijken welke mogelijkheden we u en uw hulphond wel kunnen bieden.

Lees meer over hulphonden.

Algemene huisregels

In ons ziekenhuis zijn algemene huisregels van toepassing. Hier leest u deze regels.

Gratis wifi

We kunnen ons goed voorstellen dat het vervelend is om weinig contact met naasten te kunnen hebben. Wellicht biedt WhatsApp, videobellen of skypen u een uitkomst. De patiënt heeft gratis wifi (draadloos internet) in het ziekenhuis.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback