Huisdieren zijn in principe niet toegestaan in het ziekenhuis. Dieren kunnen namelijk micro-organismen bij zich dragen die voor patiënten schadelijk kunnen zijn. Soms maken we een uitzondering, dit doen we bijvoorbeeld bij hulpgeleidehonden.

Uw hulphond is welkom in ons ziekenhuis. Wij verzoeken u uw hond aan te lijnen, zodra u het ziekenhuis binnenkomt. Daarnaast vragen wij u uw hond een dekje aan te trekken met het logo van uw hulphond organisatie. Ook is een gezondheidsverklaring van uw hond een vereiste.

Voorzorgsmaatregelen

Om eventueel infectiegevaar zoveel mogelijk te beperken vragen we u om voorzorgsmaatregelen te nemen, namelijk:

  • Wilt u bij het maken van een poliklinische afspraak melden dat er een hulphond meekomt?
  • Wilt u met uw hulphond op bezoek komen bij een patiënt? Maak dan (minimaal 3 dagen) voor het bezoek contact met de betreffende afdeling om te overleggen of u uw hulphond mee mag nemen. Het kan zijn dat uw hulphond een afdeling niet mag betreden in verband met verminderde weerstand van patiënten.
  • Wilt u uw hulphond meenemen tijdens uw opname op een verpleegafdeling? Overlegt u dit dan ruim van tevoren (minimaal 3 werkdagen) met de verpleegafdeling waar u opgenomen wordt. In overleg zal bepaald worden wat tot de mogelijkheden behoort.

De (verpleeg)afdeling en de afdeling infectiepreventie nemen zo nodig aanvullende maatregelen om verspreiding van micro-organismen te voorkomen.

Vragen?

Bij vragen willen wij u graag van dienst zijn. U kunt dan bellen naar het Ommelander Ziekenhuis (telefoonnummer 088 - 066 1000) en vragen naar de afdeling Infectiepreventie.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback