U bevalt in een verloskamer. Deze kamer is uitgerust met alle noodzakelijke apparatuur en materialen voor de bevalling. Er is ook een douche en toilet aanwezig waarvan u gebruik kunt maken tijdens de ontsluitingsperiode of na de bevalling. We hebben één verloskamer met een vast bevalbad. Daarnaast hebben we de beschikking over een aantal mobiele bevalbaden, die u in overleg kunt gebruiken voor een badbevalling. 

Wie is er bij u? 

Tijdens de ontsluitingsweeën is er een verpleegkundige bij u. Tijdens de bevalling is de verloskundige of de gynaecoloog aanwezig, samen met de verpleegkundige en eventueel een stagiaire. Verder is natuurlijk uw partner en/of een familielid of kennis (die u graag bij de bevalling wilt hebben) bij u. 

Er zijn 24 uur per dag verpleegkundigen en een verloskundige aanwezig.  Het is prettig als de verpleegkundige die bij uw komst in het ziekenhuis aanwezig was, ook bij de bevalling aanwezig is. Door de wisseling van de diensten is dat helaas niet altijd mogelijk.

Pijnstilling

Bijna alle vrouwen ervaren een bevalling als pijnlijk. Hoeveel pijn u zult ervaren, is van tevoren niet in te schatten. Er zijn verschillende vormen van niet-medische en medische pijnbestrijding.

Fotograferen of filmen tijdens de bevalling

Een geboorte is een speciaal moment. Aanstaande ouders willen dit graag vastleggen. Om de privacy van artsen, klinisch verloskundigen en verpleegkundigen te beschermen is het niet toegestaan om hen te filmen en/of fotograferen zonder hun toestemming. Ook mogen medewerkers tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden geen hinder hiervan ondervinden. 

Voor het maken van foto’s tijdens een bevalling in een operatiekamer gelden specifieke voorwaarden. 

Na de bevalling

Na de bevalling controleert de verloskundige of gynaecoloog uw baby en u. Soms is het nodig dat u gehecht wordt. In de verloskamer helpt de verpleegkundige u met wassen of douchen. U krijgt ook hulp bij het aanleggen van de baby aan de borst of het geven van de fles. Daarna kunt u samen met uw partner en uw baby een poosje samen zijn. Vaak kunt u vanaf de verloskamer weer naar huis.


Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback