Op de begane grond van ons ziekenhuis in Scheemda vindt u onze apotheek. Hier kunt u terecht voor medicijnen die u als een recept van uw behandelend specialist heeft gekregen. Bijvoorbeeld na een bezoek aan de polikliniek, dagbehandeling, de Huisartsenspoedpost of na ontslag uit het ziekenhuis. In de avond is onze apotheek dienstapotheek voor de regio Oost-Groningen. Als u dan onverwachts en met spoed medicijnen en/of verbandmiddelen nodig heeft, kunt u bij ons terecht.

Voor iedereen

Onze apotheek is ook een openbare apotheek. U kunt hier dus ook terecht voor bijvoorbeeld verband- en hulpmiddelen, neusdruppels en pijnstillers zoals paracetamol. Mocht u in de buurt wonen, dan kunt u zich ook laten inschrijven als vaste patiënt bij onze apotheek. 

In de apotheek kan alleen met een betaalpas worden afgerekend, omdat:

  • we vanuit veiligheidsoverweging liever geen contant geld in huis hebben.
  • het afhandelen / beheren van contant geld ook zorggeld kost. Dat is zonde én onnodig.
  • tijdens de coronapandemie (bijna) iedereen gewend is geraakt aan digitaal betalen.

Onze poliklinische apotheek is iedere dag geopend van 08.00 tot 23.00 uur, ook op zon- en feestdagen. U vindt de apotheek op de begane grond van ons ziekenhuis in Scheemda :

  • U kunt ons tussen 08.00 en 23.00 uur bereiken via de hoofdingang van het ziekenhuis (route 48)

Tussen 23.00 en 08.00 uur kunt u terecht bij de Martini Apotheek in het Martini Ziekenhuis in Groningen (Van Swietenplein 1).

Op maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.30 uur geldt het normale dagtarief. 

Op maandag tot en met zaterdag van 17.30 tot 23.00 uur en op zon- en feestdagen geldt een diensttarief van €49,50 per geneesmiddel. Dit tarief declareren wij standaard bij uw zorgverzekeraar en valt onder uw eigen risico. Kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen risico. Bij medicijnen die niet vergoed worden (bijvoorbeeld slaaptabletten) rekent u het diensttarief direct bij ons af.

Als u uw eigen apotheek toestemming heeft gegeven om uw medicatiegegevens te delen met zorgverleners, dan kunnen wij bij uw bezoek aan het Ommelander Ziekenhuis inzien welke medicijnen u gebruikt. U kunt bij uw eigen apotheek het toestemmingsformulier invullen. Online toestemming geven kan via ikgeeftoestemming.nl. Met name bij een onverwachtse ziekenhuisopname kan snelle inzage in uw medicijngebruik complicaties voorkomen!

Heeft u uw eigen apotheek géén toestemming gegeven, neem dan altijd een medicatieoverzicht mee naar het ziekenhuis. U kunt dit overzicht opvragen bij uw eigen apotheek. Voeg aan dit overzicht de medicijnen toe die u regelmatig neemt en die zonder recept verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld bij de drogist. Uw eigen apotheek kan deze medicijnen ook toevoegen aan uw medicatieoverzicht.  

Wordt u opgenomen in het Ommelander Ziekenhuis? Dan heeft u bij opname en ontslag een medicatiegesprek met de apothekersassistente van de Klinische Farmacie. Tijdens uw opname wordt de medicatie geleverd door de Klinische Farmacie. Bij ontslag kan u uw (nieuwe) medicatie geleverd krijgen via de Apotheek. 

De poliklinische apotheek biedt naast mondelinge en schriftelijke informatie ook digitale informatie aan bij veel geneesmiddelen. In een korte animatie wordt de belangrijke informatie over een (nieuw) geneesmiddel verteld. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Kijksluiter. 

Het direct bespreken van uw gevoelens van ontevredenheid met de betrokkene(n) is de beste en kortste weg. U geeft de ander dan de gelegenheid om samen met u een goede oplossing te vinden. Wilt u liever niet zelf in gesprek met de betrokken medewerkers of verliep dit gesprek niet naar uw wens, dan kunt u contact opnemen met de Ombudsfunctionaris.

De Ombudsfunctionaris helpt u om de meest geschikte weg te vinden voor de behandeling van uw klacht. Bovendien kunt u bij de ombudsfunctionaris terecht voor een onpartijdige bemiddeling.

U kunt ook via de website een klachtenformulier invullen. De klacht wordt in behandeling genomen door de Ombudsfunctionaris.

Het Ommelander Ziekenhuis is aangesloten bij de De Geschillencommissie Ziekenhuizen (een onafhankelijke externe geschilleninstantie).

Apothekers van de poliklinische apotheek:
Mirte van Renselaar (BIG-nummer 69911873417)
Janniek Lubberts (BIG-nummer 29928638917)

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback