Wij vinden dat kinderen het recht hebben om hun ervaring, mening en behoefte te delen. Daarom heeft het Ommelander Ziekenhuis een kinderadviesraad. Op deze pagina lees je meer over de kinderadviesraad.

De kinderadviesraad bestaat uit kinderen tussen 6 en 16 jaar die meedenken en gevraagd én ongevraagd advies geven aan het ziekenhuis. De kinderen van de kinderadviesraad hebben het over alles wat er in het ziekenhuis beter kan. Zij bepalen zelf waar ze het over willen hebben. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • De gesprekken met de dokters. Snap je alles wat de dokter zegt?

  • De kamers. Voel je je er fijn?

  • De mensen die je helpen. Is iedereen aardig? Doet iedereen zijn werk goed?

  • Het eten. Misschien heb je liever iets anders op het menu.

De kinderen noemen niet alleen wát er beter kan. Ze bedenken ook hóe het beter kan. Alle tips geven ze door aan de voorzitter van de kinderadviesraad. Het ziekenhuis luistert goed naar de ideeën van de kinderadviesraad. En probeert er zo veel mogelijk mee te doen. 

Vergaderingen

De kinderen van de kinderadviesraad overleggen ongeveer 6 keer per jaar met elkaar. De overleggen zijn op een doordeweekse dag, meestal aan het einde van de middag.

Aanmelden

Wil je ook bij de kinderadviesraad? Super! Dat kan als je:

  • tussen de 6 en 16 jaar oud bent;

  • graag iets wilt doen voor de kinderen in het Ommelander Ziekenhuis;

  • het leuk vindt om met andere kinderen hierover te praten en ideeën te bedenken.

Natuurlijk kun je lid worden als je ooit op de kinderafdeling van het ziekenhuis lag. Maar dat hoeft niet per se. Misschien heeft je broer, zus of iemand anders uit je familie ooit hier gelegen. En heb je daardoor gezien wat er beter kan. Praat mee!

Hoe doe je dat?

Meld je aan via kinderadviesraad@ozg.nl en vertel waarom je graag bij de kinderadviesraad wil! De voorzitter van de kinderadviesraad neemt dan contact met je op. Aan haar kun je nog vragen stellen. En zij stelt jou misschien nog wat vragen. Samen beslissen jullie dan of je lid wordt.

Als je lid wordt van de kinderadviesraad, doe je dat vrijwillig. Dat betekent dat je er geen geld voor krijgt. Maar natuurlijk zorgen we er wel voor dat je de kosten voor je vervoer naar de overlegplekken terugkrijgt. Bijvoorbeeld je treinkaartje of benzinekosten.

En… je krijgt er een glimlach voor, van heel veel blije kinderen en medewerkers in het Ommelander Ziekenhuis. Want zij vinden het top wat je doet!

Kom jij Luca, Katelynn en Thomas helpen in de kinderadviesraad van het Ommelander Ziekenhuis?

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback