U heeft gips om uw arm of been en u bent van plan om een vliegreis te gaan maken.

U kunt vliegen met gips, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo is het vliegen met een gesloten (circulair) gips verboden. Dit heeft te maken met drukteverschillen in de cabine. Daardoor kunnen tijdens het vliegen uw armen en /of benen opzwellen door het vasthouden van vocht. Hierdoor kan het gips mogelijk te strak gaan zitten en dit kan voor nare klachten zorgen.

Luchtvaartmaatschappijen passen deze internationale regels op verschillende manieren toe, waardoor richtlijnen per luchtvaartmaatschappij variëren. Als u wilt vliegen met gips om uw arm of been, neem dan altijd vooraf contact op met uw luchtvaartmaatschappij om te informeren naar de geldende regels.

Als u gaat vliegen met gips is het noodzakelijk dat u dit meldt aan de gipsverbandmeester of de verpleegkundige die het gipsverband bij u aanlegt. Zij kunnen hier rekening mee houden door, indien dit mogelijk is, het circulaire gips te splijten. Afhankelijk van uw letsel kan er ook een spalk, brace of afneembaar gips worden gemaakt.

Onze specialisten kunnen geen medische verklaring (‘fit to fly’) afleggen, omdat dan de verantwoordelijkheid bij de specialist komt te liggen. De specialist is niet aanwezig tijdens de vlucht en kan deze verantwoordelijkheid niet nakomen.

Belangrijk! Neem dus altijd contact op voorafgaande aan de vlucht met uw luchtvaartmaatschappij wanneer u wilt vliegen met gips.

Wij wensen u een fijne vlucht.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback