Het Ommelander Ziekenhuis Groningen en het Martini Ziekenhuis werken samen om een deel van de patiënten die wachten op een operatie eerder te helpen. Lees ook ons nieuwsbericht over deze samenwerking. 

Wij kunnen ons voorstellen dat u misschien vragen heeft rondom deze samenwerking, inhaalzorg en wachttijden. Hieronder leest u vragen en antwoorden. Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Laatste update: 28-10-2021, 10.00 uur

Iedereen die in het Ommelander Ziekenhuis behandeld wil worden, is welkom! We helpen het Martini Ziekenhuis om de wachtlijsten terug te dringen. We voelen ons als Ommelander Ziekenhuis medeverantwoordelijk om de patiënten in deze regio te helpen.

Ja hoor, dat kan. Iedereen is welkom. Heeft u al een verwijzing van uw huisarts, dan kunnen we een afspraak inplannen. De afspraak plannen we in, zodra we uw gegevens hebben ontvangen van het ziekenhuis waar u nu op de wachtlijst staat.

Heeft u nog geen verwijzing, dan maakt u eerst een afspraak bij uw huisarts. U kunt bij uw huisarts aangeven dat u graag in het Ommelander Ziekenhuis geholpen wilt worden.

U bent van harte welkom! Op onze website vindt u de actuele wachttijden per behandeling www.ommelanderziekenhuis.nl/wachttijd.

Heeft u al een verwijzing van uw huisarts, dan kunnen we een afspraak inplannen. De afspraak plannen we in, zodra we uw gegevens hebben ontvangen van het ziekenhuis waar u nu op de wachtlijst staat.

Heeft u nog geen verwijzing, dan maakt u eerst een afspraak bij uw huisarts. U kunt bij uw huisarts aangeven dat u graag in het Ommelander Ziekenhuis geholpen wilt worden.

Heeft u al een verwijzing van uw huisarts, dan kunnen we een afspraak inplannen. Zo niet, dan maakt u eerst een afspraak bij uw huisarts. U kunt bij uw huisarts aangeven dat u graag in het Ommelander Ziekenhuis geholpen wilt worden.

Dit verschilt per behandeling. Op onze website vindt u de actuele wachttijden per behandeling: www.ommelanderziekenhuis.nl/wachttijd.

Zowel bij het Ommelander als bij andere ziekenhuizen in het Noorden werken goed opgeleide en ervaren artsen. Deze artsen bieden uitstekende zorg aan patiënten. Voor kwalitatief goede basiszorg kunnen patiënten in alle ziekenhuizen terecht.


Er zijn meerdere redenen waarom wij geen lange wachtlijsten hebben. We zijn een nieuw ziekenhuis. We bestaan net drie jaar. We zijn terug gegaan van twee locaties naar één, waardoor we veel energie hebben gestoken in goed lopende processen, waardoor we nog efficiënter zijn gaan werken en meer grip hebben op de wachtlijsten in de regio. We hebben amper personeelstekort en ook het ziekteverzuim daalt gestaag.

We staan er voor open om in samenwerking met andere ziekenhuizen de beste zorg voor de patiënt in onze regio te bieden. Dat deden we al, bijvoorbeeld in de transitie Stadskanaal, huisartsenpost in het Ommelander Ziekenhuis en we werken natuurlijk nauw samen met het UMCG en andere ketenpartners, zoals bijvoorbeeld ouderenzorg en revalidatiezorg. Dus dat blijven we ook in de toekomst doen.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback