Op vrijdag 18 november 2022 stond er een artikel in het Dagblad van het Noorden dat ouders twee van onze medewerkers verantwoordelijk houden voor het overlijden van hun baby. Op 30 december doet het Tuchtcollege uitspraak.

Vanwege de privacy van de ouders en hun baby en ook omdat het Tuchtcollege nog uitspraak moet doen, kunnen we niet inhoudelijk ingaan op deze zaak. Wel vinden we het belangrijk om in algemene zin op deze verdrietige situatie en de rechtszaak te reageren:

“Als ziekenhuis vinden wij deze situatie ontzettend verdrietig voor alle betrokkenen. Bovenal natuurlijk voor de ouders; zij hebben hun baby verloren. Het ergste wat je als ouder kan overkomen.

We zetten ons als ziekenhuis dagelijks in om de best mogelijke zorg te verlenen aan onze patiënten. Onze medewerkers doen hun werk naar eer en geweten. Niemand heeft deze verdrietige uitkomst gewild. Ook op de medewerkers heeft deze uitkomst en de bijbehorende rechtszaak dan ook een enorme impact.

We hebben als ziekenhuis de gebeurtenissen uitgebreid geëvalueerd. De kwaliteit van onze zorg staat altijd voorop. Op basis van de evaluatie hebben we maatregelen genomen om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren en vooral om te voorkomen dat zo’n heftige gebeurtenis nogmaals gebeurt.”  

Laatste update: 19-11-2022, 18.30 uur

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback