Sinds mei 2013 bestaat er in ons ziekenhuis een Verpleegkundige Adviesraad (VAR). De VAR adviseert de Raad van Bestuur over beleid met betrekking tot de verpleegkundige zorg. De VAR streeft naar en werkt continue aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg vanuit de verpleegkundige beroepsgroep.

Wat is een Verpleegkundige Adviesraad?

De VAR zet zich in voor het garanderen en verbeteren van de kwaliteit van de verpleegkundige zorg in ons ziekenhuis. De VAR staat voor passie, bevlogenheid, bewustwording, ontwikkeling en bekrachtiging van het verpleegkundig vak en wil dit uitstralen naar verpleegkundigen en collega vakgenoten in het Ommelander Ziekenhuis.

Een kerntaak van de VAR is adviseren. Met deze adviserende rol heeft de VAR vanuit de invalshoek van de verpleging een stem in het beleid van de organisatie.

Een VAR adviseert op beroepsinhoudelijke basis aan de directie of raad van bestuur om de kwaliteit van de zorg te waarborgen en te verbeteren. Door deze adviserende rol heeft de VAR een stem in het korte- en langetermijnbeleid van de organisatie. Daarnaast stimuleert de VAR beroepsinhoudelijke ontwikkelingen.

Overleg met de Raad van Bestuur

De VAR heeft regelmatig contact en overleg met de Raad van Bestuur en de manager zorg. De leden van de VAR komen iedere derde donderdag van de maand maand  bijeen. Voorbeelden van onderwerpen die de laatste tijd op de agenda hebben gestaan zijn:

• MBO/HBO differentiatie
  • Verkiezing ‘Verpleegkundige van het jaar’
  • De flexpool
  • Verpleegkundige richtlijnen
  • E-learning
  • Klinisch redeneren
  • Het leerklimaat op de afdelingen

Wie zit er in de Verpleegkundige Adviesraad?

De VAR van het Ommelander Ziekenhuis bestaat momenteel uit de volgende leden:

• Henny Doornbos, adviseur kwaliteit en veiligheid; voorzitter
  • Wies Groothoff, verpleegkundig consulent palliatieve zorg, secretaris
  • Marieke Kuiper, recovery verpleegkundige
  • Marja Meijer, verpleegkundige dagbehandeling oncologie

Kom in contact met de Verpleegkundige Adviesraad

Wilt u in contact komen met de VAR? Stuur dan een e-mail naar var@ozg.nl

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback