Woont u in Winschoten en heeft u klachten of aandoeningen op het gebied van orthopedie? In het Ommelander Ziekenhuis kunt u terecht voor een behandeling van orthopedische aandoeningen, oftewel aandoeningen van het ‘bewegingsapparaat.’ Soms is hierbij een operatie nodig, maar lang niet altijd. Ga bij klachten altijd eerst langs uw huisarts in Winschoten. Deze kan u doorverwijzen naar onze polikliniek Orthopedie.

Wat is orthopedie?

Orthopedie houdt zich bezig met het behandelen van aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Dit apparaat omvat al uw botten, gewrichten, kapsels, banden, spieren, pezen en bijbehorende zenuwen en bloedvaten. Als u hier problemen mee heeft, kan dat zorgen voor veel ongemak in het dagelijks leven. Soms zijn deze problemen chronisch, soms acuut. Enkele voorbeelden zijn:

  • Slijtage (artrose) van de knie of de heup;
  • Schouderaandoeningen;
  • Botbreuken;
  • Gescheurde pezen of banden;
  • Nek- of rugklachten;
  • Sportletsel.

Orthopedie in het Ommelander Ziekenhuis

Woont u in of nabij Winschoten, dan kan uw huisarts u doorverwijzen naar de afdeling Orthopedie in ons ziekenhuis in Scheemda. Hier kunt u uw klachten bespreken met de orthopeed. Deze verricht ook lichamelijk onderzoek. Als het nodig is, kan de orthopeed ook aanvullend onderzoek laten doen. Bijvoorbeeld een kijkonderzoek of een röntgenfoto op de afdeling Medische Beeldvorming.

Als de orthopeed de oorzaak van uw klachten heeft vastgesteld, bespreekt hij samen met u de mogelijke behandelopties. Afhankelijk van de aard van de klachten zijn dit bijvoorbeeld ontstekingsremmers of medicijnen, of een operatie. Hoe vaak u terug moet komen naar de polikliniek Orthopedie voor controle hangt ook af van uw aandoening en behandeling.

Wachttijden

Bij het Ommelander Ziekenhuis zijn de wachttijden relatief kort. De actuele wachttijden voor de polikliniek Orthopedie vindt u op deze pagina: https://www.ommelanderziekenhuis.nl/een-behandeling/wachttijden

Knie- of heupprothese

Woont u in Winschoten en heeft u een nieuwe knie of een nieuwe heup nodig? Op onze afdeling Orthopedie hebben we veel ervaring met het aanbrengen van knieprotheses en heupprotheses. Na de operatie mag u meteen weer bewegen. Daarom mag u vaak ook al snel weer naar huis, soms al de dag na de operatie. We nodigen u graag uit voor een voorlichtingsbijeenkomst, zodat u goed bent geïnformeerd over het behandeltraject.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback