De kraamsuite is even uw thuis

Wij vinden het belangrijk dat u als ouders zo snel mogelijk met elkaar kunt genieten van uw baby. Daarom proberen we voor u meteen al in het ziekenhuis de kraamtijd te laten beginnen. De kraamsuite biedt daarvoor een goede mogelijkheid: het is in feite uw thuis zolang als u nog bij ons verblijft. Uw thuis waar u als de ouders het ritme van de dag bepaalt, in alle rust de baby kunt verzorgen, kraambezoek kunt ontvangen of gewoon met elkaar van de baby kunt genieten.

De kraamverpleegkundige komt geregeld kijken of met u en uw baby alles goed gaat. Als u vragen hebt of graag uitleg krijgt over de verzorging van uw baby, dan kunt u altijd een beroep doen op de verpleegkundige.

Beschikbaarheid

Of u na de bevalling gebruik kunt maken van een van deze kamers, kunnen wij vooraf niet aangeven. Dit hangt onder andere af van de beschikbaarheid van de suite. Wanneer u voor de bevalling naar het ziekenhuis komt, bespreekt de verpleegkundige die u ontvangt, de mogelijkheden die er op dat moment zijn.

Als er een medische reden is om langer in het ziekenhuis te blijven, of als moeder of kind extra medische zorg (zoals couveusezorg) nodig heeft, is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de kraamsuite.

Praktische zaken 


Elke kraamsuite bestaat uit:

  • een bed en een slaapmeubel;
  • clip-on-crib (dit is een wiegje dat bevestigd wordt aan het bed van de moeder);
  • een commode met ingebouwd babybadje en warmtelamp;
  • eigen badkamer met toilet en douche;
  • flatscreen televisie;
  • gratis WiFi.

Mocht u na de bevalling gebruik kunnen maken van een kraamsuite, dan krijgt u van de verpleegkundige uitleg over een aantal praktische zaken zoals het gebruik van de apparatuur en de voorzieningen in het ziekenhuis.

Roomservice

Een van onze Facilitair Service Medewerkers komt op vaste tijden bij u langs met een tablet. Met deze tablet kunt u uw maaltijd bestellen. Vervolgens brengen onze Facilitair Service Medewerkers de maaltijden rond.

De eerste dag biedt het ziekenhuis u als ouders de maaltijden aan. Op de overige dagen kan de partner maaltijden in de eetzaal kopen. Wanneer uw partner in het ziekenhuis blijft slapen, krijgt uw partner 's ochtends ontbijt van het ziekenhuis.

Huisregels

Om te zorgen dat de aanwezige gezinnen hun privacy, rust en vrijheid hebben, gelden er voor het gebruik van de kraamsuite een aantal huisregels. Mocht u na de bevalling naar een van de suites gebracht worden, dan krijgt u van de verpleegkundige uitleg over deze huisregels.

Kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het verblijf in een kraamsuite.

Weer naar huis

De verloskundige of gynaecoloog besluit wanneer u naar huis mag. Als bekend is wanneer jullie ontslagen worden, kunt u de kraamzorgorganisatie bellen. Zij nemen de zorg thuis over. Verder moet u binnen 3 werkdagen na de geboorte van uw kindje geboorteaangifte doen bij de gemeente Oldambt. Lees hier meer.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback