"De mensen zijn altijd erg vriendelijk."

“Als ik voor een afspraak naar het Ommelander Ziekenhuis moet, ben ik vaak snel aan de beurt. Mijn partner en ik hadden goede ervaringen met de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten. En we rijden nu net zo makkelijk naar Scheemda. Het valt me op dat de mensen in het ziekenhuis altijd erg vriendelijk zijn. Ze nemen de tijd voor je.”

Samen met andere zorgaanbieders maken we ons sterk voor de gezondheid van onze patiënten. De zorg komt samen met de patiënt tot stand. De wensen en behoeften van onze patiënten staan centraal.

Specialist

Als streekziekenhuis leveren we goede en veilige basiszorg. Voor meer complexe aandoeningen, werken we nauw samen met het UMCG. Dichtbij waar het kan, verder weg als het moet.

“Meerdere keren moest ik voor mijn gezondheid naar het ziekenhuis. Dit verliep altijd soepel. Ik kom binnen, laat via de aanmeldzuil weten dat ik er ben en hoef maar kort te wachten. De medewerkers zijn deskundig in hun werk. Ik merk dat ze weten waar ze het over hebben. Die keer dat ik moest blijven, kwam ik terecht op een nette en fijne kamer.”

"Vanuit Delfzijl ga ik met de bus naar Scheemda."

“Vanuit Delfzijl ga ik met de bus naar het ziekenhuis. Dat is goed te doen. Er rijdt een pendelbusje op het ziekenterrein die je vanaf de bushalte naar de hoofdingang kan brengen. De gastdames staan je vriendelijk te woord en zijn erg behulpzaam. Als je niet weet waar je moet zijn, lopen ze even met je mee.”

Ons ziekenhuis staat vlak naast de A7. Vanuit alle richtingen bent u er zo. Op ons parkeerterrein kunt u gratis parkeren. Moeilijk ter been? Maak gebruik van de gratis pendelbus op ons parkeerterrein.

Betrokken

We bieden persoonsgerichte zorg met zoveel mogelijk dezelfde gezichten voor de patiënt. Onze medewerkers komen voornamelijk uit de regio en hebben hart voor de zorg.

“De medewerkers van het Ommelander Ziekenhuis reageren heel goed op iedere situatie. Je wordt op een prettige manier geholpen en er is ruimte voor een grapje. Als ik het zwaar had, dan kwam één van de verpleegkundigen vaak even bij me zitten. Ondanks de nare periode, kijk ik met een positief gevoel terug op mijn verblijf in het ziekenhuis.”