Pastorieweg 1, Scheemda

Lezing over borstreconstructie

U bent van harte welkom voor een lezing over borstreconstructie, die wij samen met het UMCG organiseren.

Op donderdag 12 maart organiseren wij, in samenwerking met het UMCG, een voorlichtingsbijeenkomst over borstreconstructie. Tijdens deze avond informeren onze plastisch chirurgen over de behandelmogelijkheden m.b.t. reconstructie, volumebehoud en volumeherstel na een borstoperatie. Maar ook als aanvulling op de behandeling van borstkanker in samenwerking met de oncologisch chirurgen.

Er is tevens een ervaringsdeskundige aanwezig die haar persoonlijke verhaal over een borstreconstructie vertelt. Uiteraard is er tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Voorts is er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken.

U bent van harte welkom.

Plaats en tijdstip

De bijeenkomst wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur (zaal open om 18.30 uur) in het restaurant van het ziekenhuis en is bedoeld voor (ex)borstkankerpatiënten, hun naasten, huisartsen en andere belangstellenden. Vanaf 18.30 uur is de zaal open en staan koffie en thee klaar. De toegang is gratis.

18.30-19.00 uur:  ontvangst met koffie/thee/cake
19.00-19.05 uur:  opening
19.05-19.25 uur:  borstreconstructie met behulp van tissue expanders en prothesen,
                               direct of in 2e instantie. Eventueel in combinatie met de rugspier,
                                latissimus dorsi, door Ilona Hospers, plastisch chirurg
19.25-19.45 uur:  pauze
19.45-20.05 uur:  borstreconstructie met behulp van eigen buikweefsel, genaamd DIEP
                               reconstructie door Vera van Aalst, plastisch chirurg
20.05-20.20 uur:  persoonlijk verhaal
                               door een ervaringsdeskundige
20.20-20.50 uur:  vragen beantwoorden uit het publiek
20.50-21.00 uur:  afsluiting en napraten met een hapje en een drankje

Aanmelden

Aanmelden graag via aanmelden@ozg.nl onder vermelding van naam, emailadres, telefoonnummer en naam van de bijeenkomst.

Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst over borstreconstructie vindt plaats op donderdag 8 oktober 2020. Programma, tijdstip, wijze van aanmelden e.d. zijn gelijk aan deze bijeenkomst.

Agendaoverzicht