Bij Reumatologie krijgt u met verschillende zorgverleners te maken. Hieronder leest u wat iemands functie en verantwoordelijkheid is.

De reumatoloog

De reumatoloog is een medisch specialist met speciale kennis over reumatische aandoeningen. Hij onderzoekt, behandelt en begeleidt mensen met reumatische aandoeningen. De reumatoloog is de deskundige als het gaat om het behandelen van reumatische aandoeningen. Hij schrijft specifieke medicijnen voor. Ook voert hij gewrichtsinjecties en echografieën uit.

De reumatoloog is opgeleid in de Interne Geneeskunde. Tijdens deze studie heeft hij zich verdiept in ziekten van inwendige organen, zoals longen, lever en hart. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat.

De verpleegkundig specialist reumatologie

De verpleegkundig specialist reumatologie is een verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de zorgverlening aan mensen met reumatische aandoeningen. Hij heeft hiervoor een aanvullende masteropleiding afgerond.

De verpleegkundig specialist combineert verpleegkundige en medische taken. U kunt bij hem terecht met vragen over uw aandoening of over medicijnen. De verpleegkundig specialist neemt ook een deel van de werkzaamheden van de reumatoloog over. Zo voert hij controleafspraken uit. Hierbij werkt hij in nauw overleg met de reumatoloog. Lees meer over de verpleegkundig specialist.

De medisch secretaresse reumatologie

De medisch secretaresse reumatologie ondersteunt de reumatoloog en verpleegkundig specialist reumatologie. Wanneer u aanvullend onderzoek of een vervolgafspraak nodig heeft, dan regelt de medisch secretaresse samen met u de afspraken. Als u belt met de polikliniek Reumatologie, staat de medisch secretaresse u te woord. Afhankelijk van uw vraag, overlegt de secretaresse met de reumatoloog of verpleegkundig specialist. Vervolgens wordt u teruggebeld met een antwoord op uw vraag.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback