Bij Dermatologie krijgt u met verschillende zorgverleners te maken. Hieronder leest u wat iemands functie en verantwoordelijkheid is.

De dermatoloog

De dermatoloog – ook wel huidarts of huidspecialist genoemd - is een medisch specialist die zich heeft gespecialiseerd in huidziekten. De dermatoloog houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van huidziekten. Naast de huid behandelt de dermatoloog ook afwijkingen aan de slijmvliezen, aderen, seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s), haar- en nagelafwijkingen en allergologische aandoeningen De dermatoloog schrijft medicijnen voor en voert operatieve behandelingen uit.

De verpleegkundig specialist Dermatologie

De verpleegkundig specialist Dermatologie is gespecialiseerd in de behandeling van open benen. Hij werkt onder supervisie van de dermatoloog.

De medisch assistent Dermatologie 

De medisch assistent Dermatologie ondersteunt de dermatoloog tijdens verschillende spreekuren en poliklinische (chirurgische) ingrepen. De medische assistent roept u op uit de wachtkamer en begeleidt u naar de spreekkamer. Wanneer aanvullend onderzoek nodig is, assisteert de medisch assistent de dermatoloog of neemt hij zelf het onderzoek af. Ook regelt hij samen met u uw afspraken. Als u belt met de polikliniek Dermatologie, neemt de medisch assistent de telefoon op. Afhankelijk van uw vraag, overlegt hij met de dermatoloog. U wordt dan teruggebeld met een antwoord op uw vraag. 

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback