Met de informatie op deze pagina willen we u vertrouwd maken met de gang van zaken op verpleegafdeling 3B. Verpleegafdeling 3B is de afdeling Interne Geneeskunde en Oncologie. Er zijn één- en tweepersoonskamers op afdeling 3B. U bereikt de afdeling door vanaf de hoofdingang route 95 te volgen.

De bezoektijden op verpleegafdeling 3B zijn dagelijks van 15.00 uur tot 19.30 uur.

U kunt route 95 volgen wanneer u op bezoek wilt bij uw naaste. U kunt zich melden bij de balie, maar u mag ook rechtstreeks doorlopen naar uw naaste. Een bloemetje is welkom, maar houdt hierbij rekening met de kamergenoot van uw naaste.

Bezoek is voor een patiënt, hoe welkom, ook erg vermoeiend. Daarom vragen wij u met maximaal 2 bezoekers tegelijk bij de patiënt te zijn.

Verpleegafdeling 3B is 24 uur per dag bereikbaar. Als u informatie wilt over uw naaste, stellen we het op prijs om ons na 11.00 uur te bellen. Informatie wordt alleen verstrekt aan de eerste contactpersoon.

Dagelijks komt de zaalarts of specialist langs tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Bij bijzonderheden of naderend ontslag zal dit gecommuniceerd worden naar de patiënt en/of diens eerste contactpersoon om afspraken te maken.

Een persoonlijk of telefonisch gesprek met de arts kan aangevraagd worden bij de verpleegkundige.

Op de afdeling wordt 6 keer per dag eten en drinken aangeboden door de voedingsassistentes. Op de kamers liggen menulijsten waar elke dag een verse maaltijd uitgezocht kan worden. Voor familie is er een restaurant op de eerste verdieping en een kiosk bij de ingang.
Zowel in de kiosk, als in het restaurant kan alleen met een betaalpas afgerekend worden.

Op onze website vindt u meer informatie over het restaurant en de kiosk.

We kunnen en mogen niet aan iedereen informatie verstrekken over uw naaste. Daarom spreken we graag af wie het aanspreekpunt of de eerste contactpersoon namens de familie is. We verstrekken alleen informatie aan de eerste contactpersoon. Ook bij bijzonderheden of vragen zullen we contact opnemen met de eerste contactpersoon. Als er door het ziekenhuis telefonisch contact gezocht wordt met de contactpersoon, is dit met een anoniem nummer.

Voor informatie zijn we telefonisch bereikbaar via 088-566 2210. U kunt vragen om doorverbonden te worden met de verpleegkundige die voor uw naaste zorgt. Als er medische vragen zijn, of u wilt de arts spreken, dan maakt de verpleegkundige hiervoor een afspraak. Dit kan ook een telefonische afspraak zijn.

We streven ernaar om duidelijkheid te geven rondom de ontslagprocedure. Tijdens de opname bespreekt de verpleegkundige of arts de verwachte ontslagdatum. Ook eventuele leefregels, benodigde hulpmiddelen en vervoer worden besproken. Het is belangrijk dat u samen nadenkt over de hulp die na ontslag nodig is.
Als er onverhoopt complicaties voorkomen of het herstel gaat minder snel dan gepland, wordt de streefdatum voor ontslag uiteraard bijgesteld. Ook is er de mogelijkheid voor een ontslaggesprek. Hier mag familie bij aanwezig zijn.
Wanneer het ontslag officieel doorgaat, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Zoals het regelen van medicatie met de apotheek binnen het ziekenhuis, of een vervolgafspraak. Hier gaat tijd overheen. In overleg met de verpleegkundige van de afdeling wordt er een tijd afgesproken wanneer uw naaste naar huis gaat.

We vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om deze te stellen. U bereikt de afdeling via telefoonnummer 088-566 2210.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback