Heeft u huidkanker in uw gezicht? Soms kan de dermatoloog ervoor kiezen om u voor te stellen uw huidkanker operatief te verwijderen. Hij verwijst u dan door naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) voor Mohs’ chirurgie.

Wat is Mohs’ chirurgie?

Patiënten met bepaalde vormen van huidkanker in het gezicht (die niet met een eenvoudige excisie kunnen worden verwijderd) komen in aanmerking voor Mohs’chirurgie. Met deze behandeling wordt de huidkanker laag voor laag verwijderd waarbij de omliggende gezonde huid zoveel mogelijk wordt bespaard. De weggenomen stukjes huid worden direct onder de microscoop onderzocht om te bepalen of de huidkanker volledig is weggesneden. U kunt hiervoor doorverwezen worden naar de afdeling dermatologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

Lees meer over Mohs’ chirurgie op de website van het UMCG.

Een kort lijntje met het UMCG

Mohs’ chirurgie wordt in slechts enkele centra in Nederland toegepast. Onze dermatoloog Dr. J. R. Spoo (Julia) werkt ook in het UMCG. Daar voert zij Mohs’ chirurgie uit. Het Ommelander Ziekenhuis kan patiënten in bepaalde gevallen daardoor snel doorverwijzen naar het UMCG.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback