Vaatchirurgie is een specialisatie van de Chirurgie dat zich bezighoudt met aandoeningen van de slagaders en aders. Denk hierbij aan spataderen, etalagebenen en een verwijding (aneurysma) van de aorta. Daarnaast behandelen onze vaatchirurgen ook dialysepatiënten (die een vaattoegang nodig hebben) en diabetespatiënten (die wonden aan de voeten hebben).

Onze afdeling Vaatchirurgie is nauw verbonden met de afdeling Vaatchirurgie van het UMCG. De vaatchirurgen vormen samen 1 team.

V.l.n.r. Verpleegkundig specialist in opleiding Elna Sportel en vaatchirurgen Wim Drouven, Martijn Dijkstra en Ben Saleem

De nieuwste kennis en technieken

Vaatchirurgie is een breed vakgebied en onze vaatchirurgen kunnen u meestal (afhankelijk van uw ziektebeeld) meerdere behandelingen aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn een operatie, een behandeling met stents of een behandeling door een gespecialiseerd fysiotherapeut. Hierbij kunnen diverse behandelaars worden ingeschakeld, zoals de verpleegkundig specialist Vaatchirurgie of een interventieradioloog. Doordat de vaatchirurgen 1 team binnen het Ommelander Ziekenhuis én het UMCG vormen, beschikken zij over de nieuwste kennis en technieken. U kunt daardoor voor alle behandelingen bij ons terecht.

De beste zorg, dichtbij huis

Een deel van de behandelingen vindt plaats in ons ziekenhuis in Scheemda en deel in het UMCG in Groningen. Dit is afhankelijk van uw aandoening en de complexiteit van uw behandeling. Afhankelijk van uw woonplaats wordt u in het dichtstbijzijnde ziekenhuis gezien waar de behandeling mogelijk is. U hoeft hier als patiënt niets zelf voor te regelen. Zo bieden wij u altijd de juiste zorg dichtbij.