Het specialisme KNO houdt zich bezig met keel-, neus- en oorheelkunde. De KNO-arts behandelt aandoeningen van de keel, neus en oren. Ook behandelt hij afwijkingen in de rest van het hoofd- en halsgebied. Dit zijn bijvoorbeeld gezwellen in de hals of speekselklieren, of afwijkingen van de slokdarm. U kunt bij ons terecht voor een behandeling op de polikliniek, maar ook voor een operatie. Een KNO-arts besteedt ongeveer 75% van zijn tijd aan spreekuur houden. 25% besteedt hij aan het doen van ingrepen, zoals opereren en poliklinische behandelingen.

Gang van zaken bij KNO

Uw huisarts of specialist verwijst u door naar de KNO-arts. U maakt een afspraak op onze polikliniek KNO.

Tijdens uw bezoek heeft u het samen met de KNO-arts over uw klachten. Ook onderzoekt de KNO-arts uw keel, neus en/of oren. Hij kan ook de rest van uw hoofd- en hals onderzoeken. Soms is het nodig om aanvullend onderzoek te verrichten. Bijvoorbeeld een hoortest, een röntgenfoto of bloedafname. Het kan zijn dat u hiervoor een afspraak moet maken op een andere afdeling, bijvoorbeeld bij Medische Beeldvorming.

Als de KNO-arts weet wat er aan de hand is, bespreekt hij samen met u wat uw behandelopties zijn. Deze opties kunnen erg verschillen. U krijgt bijvoorbeeld bepaalde leefregels of medicatie voorgeschreven. Of u krijgt een poliklinische ingreep of een operatie.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback