Op deze pagina vindt u informatie over verpleegafdeling 2B van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. U vindt verpleegafdeling 2B door vanaf de hoofdingang route 84 te volgen.

Uw familielid is opgenomen op verpleegafdeling 2B, omdat er een operatie is uitgevoerd of uitgevoerd gaat worden. De opnameduur op de verpleegafdeling kan verschillen.

In deze periode kan uw familielid een operatie ondergaan en krijgt zijn/haar nazorg/behandelplan. Daarna besluit de arts/physician assistant in overleg met de betrokken zorgverleners of uw familielid naar huis gaat of voor verdere revalidatie naar een revalidatieplek gaat.

De artsen komen langs tussen 08.00 en 11.00 uur. Wanneer uw familielid naar huis mag of gaat revalideren op een revalidatieplek, kunt u uw familielid tussen 10.00 en 11.00 uur ophalen bij de verpleegafdeling. We vragen u om uw familielid af te melden bij de balie van de verpleegafdeling.

Tijdens opname kan uw familielid dagelijks maaltijden kiezen vanuit een menukaart. De tijden voor de maaltijdrondes zijn tussen:

  • 07.30 en 08.30 uur
  • 11.45 en 12.45 uur
  • 17.00 en 18.00 uur.

Ook wordt er een extra koffie/theeronde gehouden om 10.00 uur, 15.00 uur en 19.00 uur.

De bezoektijden zijn dagelijks van 15.00 tot 19.30 uur. Wanneer u op bezoek wilt bij u familie, kunt u vanaf de hoofdingang route 84 volgen naar verpleegafdeling 2B. Vervolgens meldt u zich bij de balie. De secretaresse vertelt u dan of u naar uw familielid kunt of vraagt u nog even te blijven wachten. Het kan voorkomen dat tijdens het bezoekuur een zorgmoment/therapie plaatsvindt.

Bezoek is voor een patiënt, hoe welkom ook, erg vermoeiend. Om deze reden vragen wij u met maximaal 2 bezoekers tegelijk bij de patiënt te zijn. Ook kan de drukte van meer bezoek voor andere patiënten als vervelend ervaren worden.

Wanneer u thuis bent en u graag wilt weten hoe het met uw familielid is, dan kunt u de verpleegafdeling bellen. Dit kan 24 uur per dag, dus ook ’s nachts.

Voor informatie zijn wij altijd telefonisch bereikbaar via 088 - 066 1000. Vraagt u dan om doorverbonden te worden naar verpleegafdeling 2B. U wordt vervolgens te woord gestaan door de verpleegkundige, die op dat moment voor uw familielid zorgt.

Wij kunnen en mogen niet aan iedereen informatie geven over een patiënt. Om deze reden spreken we graag met u af wie het aanspreekpunt of de contactpersoon namens de familie is. Voor medische vragen kunt u het beste contact opnemen met de behandelend arts.

Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om deze aan verpleegkundigen van verpleegafdeling 2B te stellen. U bereikt hen via telefoonnummer 088 066 1000.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback