Kids in action is een leefstijlveranderingsprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht. Tijdens het programma kijken we naar de gehele leefstijl van het gezin. Hoeveel bewegen jullie? Wat en hoeveel eten jullie? Het bewegen bestaat uit 2 delen, namelijk bewegen in het dagelijks leven en sporten. Beide aspecten zijn erg belangrijk.

Voor wie?

Kids in action is een programma voor kinderen van 7 tot 18 jaar met overgewicht. Uw kind kan deelnemen aan het programma als jullie een verwijsbrief van de huisarts hebben.

Wie helpen je tijdens Kids in action?

Kids in action is een uniek programma. Dit komt door de samenwerking tussen vele verschillende specialisten, namelijk een kinderarts van het Ommelander Ziekenhuis, een beweeg- & leefstijladviseur en fysiotherapeut van Beweegcentrum Winschoten en een diëtist van AVS-sportdiëtisten.

Wat gebeurt er tijdens het programma?

Het programma is een langdurig traject, 2 jaar in totaal. Het traject start met een bezoek aan de huisarts. De huisarts zal u doorverwijzen naar de kinderarts. Na de kinderarts komt u bij de beweeg- & leefstijladviseur terecht. Vervolgens zal er ook een intake worden gepland met de diëtist. De diëtist zal het voedingspatroon van het gezin doornemen.

Sporten 

Het eerste half jaar van het programma zal erg intensief zijn. De deelnemer komt twee keer week sporten 4 maanden lang, daarna nog 2 maanden 1x per week. Door dit geleidelijk af te bouwen wordt de kans geboden die andere keer zelf aan te vullen of in het dagelijks leven meer te gaan bewegen.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback