Het ‘Early Arthritis spreekuur’ is bedoeld voor patiënten waarbij het vermoeden bestaat dat zij een inflammatoire reumatische aandoening hebben. Dit is een vorm van reuma waarbij sprake is van een ontsteking. Het gaat dan bijvoorbeeld om Reumatoïde Artritis of Artritis Psoriatica. Het op tijd behandelen van de aandoening voorkomt schade op lange termijn. U kunt snel op ons Early Arthritis spreekuur terecht.

Voor wie is het Early Arthritis spreekuur?

Is er bij u een vermoeden van artritis? Dan verwijst uw huisarts u door naar ons Early Arthritis spreekuur. Het op tijd behandelen van de aandoening kan schade op lange termijn voorkomen.

Wie helpen u tijdens het Early Arthritis spreekuur?

Tijdens het spreekuur ontmoet u de verpleegkundig specialist reumatologie en de reumatoloog.

Gang van zaken bij het Early Arthritis spreekuur

Tijdens uw bezoek heeft u het samen met de verpleegkundig specialist reumatologie over uw klachten. De verpleegkundig  specialist verricht lichamelijk onderzoek en vraagt (wanneer nodig) aanvullend onderzoek aan.

Aan de hand van de uitslagen stelt de reumatoloog de diagnose. Meestal krijgt u een vervolgafspraak om de uitslagen te bespreken. Vervolgens stellen de reumatoloog en/of de verpleegkundig specialist reumatologie in overleg met u uw behandelplan vast. 

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback