Vrouwen bij wie een afwijkend uitstrijkje is vastgesteld, kunnen snel terecht op ons colposcopie-spreekuur. Het doel van dit spreekuur is het vroegtijdig opsporen van voorstadia van baarmoederhalskanker

Het colposcopie-spreekuur is voor vrouwen bij wie tijdens het bevolkingsonderzoek een afwijkend uitstrijkje is vastgesteld. Uw huisarts verwijst u dan door naar dit spreekuur. Ook wanneer er bij u een uitstrijkje was gemaakt (door de huisarts of gynaecoloog) vanwege klachten, kunt u hier een afspraak krijgen.

Tijdens het spreekuur ontmoet u gynaecologen Helen DassenNinke Leffers of Elsbeth Dul. Zij worden geassisteerd door een doktersassistente. Soms is er ook een co-assistent aanwezig bij dit spreekuur. 

U komt op de polikliniek Gynaecologie. U krijgt eerst een uitleg over de uitslag van uw uitstrijkje, het ontstaan van baarmoederhalskanker (en haar voorstadia) en het colposcopie-onderzoek. Natuurlijk kunt u al uw vragen stellen. 

Daarna verrichten we het microscooponderzoek van de baarmoedermond. De microscoop die we gebruiken noem je een 'colposcoop'. Als het onderzoek (gecombineerd met de uitslag van uw uitstrijkje) daar aanleiding toe geeft, kunnen we soms direct een behandeling uitvoeren. In andere gevallen is het nodig om een klein stukje weefsel weg te nemen. Dit sturen wij dan op voor onderzoek om te bepalen of behandeling nodig is. 

Bekijk voor meer informatie onze patiëntenfolder een afwijkend uitstrijkje, hoe verder?

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback