De chemodagbehandeling in het Ommelander Ziekenhuis Groningen, is te vinden op de eerste verdieping, op afdeling 1B.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 -17.00 uur.

We werken met een vast team dat bestaat uit  gespecialiseerde verpleegkundigen oncologie/hematologie, secretaresses en voedingsassistenten. Wij bieden de best mogelijke zorg aan patiënten die voor chemotherapie, doelgerichte behandeling en/of immunotherapie komen.

Voor dat u bij ons op de afdeling komt, bent u op het spreekuur bij de arts geweest en/of bij een verpleegkundig specialist oncologie. Zij hebben u geïnformeerd over de behandeling die u krijgt.

De chemodagbehandeling  heeft 14 behandelplaatsen, verdeeld over:

  • 2 vierpersoonskamers
  • 2 tweepersoonskamers
  • 2 éénpersoonskamers.

Een verpleegkundige ontvangt u op de afdeling en voert de behandeling uit. Wij geven, indien nodig, extra informatie en kunnen veel praktische vragen beantwoorden. U krijgt van ons informatie mee wanneer u voor controle moet komen bij de verpleegkundig specialist of bij de arts en wanneer u bloedwaardes moet laten prikken. Ook krijgt u eventueel een afspraak mee voor de volgende behandeling.

Het is verstandig om vervoer te regelen zodat u na de behandeling niet zelf hoeft te rijden. Vaak worden er medicijnen toegediend die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. U mag 1 begeleider meenemen die gedurende de behandeling bij u blijft.

Op de chemodagbehandeling krijgen u en uw begeleider gratis koffie en thee. Mocht de behandeling langere tijd duren, dan krijgt u rond 12 uur een broodmaaltijd. Uw begeleider kan voor een maaltijd (tegen betaling) naar het restaurant gaan.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback