Als uw kind ziek is heeft het u méér nodig dan anders. Voor uw kind is het plezierig als u ook in het ziekenhuis een deel van de dagelijkse verzorging doet. In bad doen, eten geven, spelen. Door uw aanwezigheid is uw kind in staat onprettige gebeurtenissen beter te verwerken. Vooral het begin is belangrijk. Als uw kind zich weer beter voelt en meer gewend is aan het ziekenhuis kunt u weer afbouwen. In ons ziekenhuis bieden we u graag de gelegenheid uw kind te blijven en het te verzorgen. Met de verpleegkundigen kunt u goede afspraken maken over welk deel van de verzorging u zelf doet, en welk deel van de verzorging de verpleegkundige doet. Wij bieden u ook graag de gelegenheid om bij uw kind te overnachten. Er kan één ouder per nacht bij het kind blijven.

Bij uw kind blijven in het ziekenhuis is een zware opgave. De thuissituatie moet ook goed geregeld worden. Als u in het ziekenhuis bent is het ook voor uzelf belangrijk dat u regelmatig ontspant. U kunt bijvoorbeeld een boek of iets dergelijks meenemen. U kunt ook afspraken voor vervanging maken met uw partner, vriend(in) of familielid. Heeft u dit goed geregeld, dan heeft uw kind daar zeker baat bij. Het is ook belangrijk fit te zijn als uw kind weer thuis is.

Als uw kindje jonger is dan 28 dagen

Als uw baby na de geboorte opgenomen moet worden in het ziekenhuis omdat het behandeld moet worden door de kinderarts, bieden wij de mogelijkheid om bij uw kind te verblijven. U wordt dan opgenomen als “gezonde moeder” dit betekent dat u zonder medische noodzaak in het ziekenhuis verblijft. Tot maximaal 28 dagen na de geboorte van de baby wordt uw verblijf door het ziekenhuis geregistreerd als gezonde moeder.

Zolang u opgenomen bent als “gezonde moeder” krijgt u zorg van de verpleegkundige en verloskundige. Dit betreft de zorg in het kraambed die anders door de verloskundige en kraamverzorgster thuis gedaan zou worden. De maaltijden worden ook door het ziekenhuis verstrekt.

Na deze 28 dagen noemen we uw verblijf bij uw kindje rooming-in.

Kosten verblijf “gezonde moeder”

Per zorgverzekeraar gelden andere regels voor de doorberekening van de kosten van het tarief van “gezonde moeder”.

Advies: neem contact op met uw zorgverzekeraar om te vragen naar de vergoeding “gezonde moeder”.

U kunt slapen bij uw kind op de kamer op een éénpersoonsbedbank. Wij proberen zoveel mogelijk u een éénpersoonskamer te geven. Soms lukt dit echter niet.

‘s Avonds en ‘s nachts brandt de nachtverlichting. Sommige mensen hindert dit bij het slapen, maar het is nodig voor een goede observatie.

We vragen u vriendelijk om gepaste nachtkleding te dragen en uw bed voor 8 uur ‘s morgens op te maken of uw bedbank in te klappen en de dekens op te ruimen in de kast.

Op de kamer van uw kind is een douche en toilet aanwezig waar u als ouder gebruik van kunt maken. Handoeken en washandjes kunt u gebruiken van het ziekenhuis.

Als u blijft slapen krijgt u een gratis ontbijt van het ziekenhuis. Dit wordt door de voedingsassistente om 07.30 uur gebracht. Op vaste tijden komt de voedingsassistente langs met koffie, thee en andere dranken.

Als u een warme maaltijd wenst, kunt u ‘s middags tegen een vergoeding van €7,50 gebruik maken van ons restaurant op de eerste verdieping (route 62).

De openingstijden van het restaurant zijn:

  • Maandag t/m donderdag 10.00-18.30 uur
  • Vrijdag 10.00 tot 16.00 uur
  • Zaterdag, zondag en feestdagen 11.30-13.30 uur

Als u ‘s avonds mee wilt eten, dan kan dit tegen een vergoeding van €3,50. U kunt dit afspreken met de voedingsassistent. Een bon voor een warme maaltijd en een broodmaaltijd kunt u kopen in het restaurant.

In de ouderkamer staat een koelkast voor zelf meegebracht eten en drinken. Hier kunt u gebruik van maken. Graag producten voorzien van naam en datum.

In de centrale hal is de kiosk. U kunt hier koffie, gebak en bloemen kopen, maar ook speelgoed, toiletartikelen, een krant of een kaartje.

De kiosk is op werkdagen open van 8.00 uur tot 19.00 uur en in het weekend van 14.30 uur tot 18.30 uur.

Ook in de kiosk kunt u een bon voor een warme maaltijd of broodmaaltijd kopen.

Van 12.30 tot 14.00 uur, alleen de ouders of verzorgers mogen dan op bezoek komen.

  • Voor baby’s, peuters en kleuters van 14.00 tot 18.00 uur
  • Voor oudere kinderen van 14.00 tot 19.30 uur
  • Broertje(s) en/of zusje(s) zijn ook ‘s morgens welkom
  • Er zijn maximaal twee bezoekers tegelijk toegestaan per patiënt
  • Tevens vragen wij u rekening te houden met de broodmaaltijd tussen 16.30 tot 17.00 uur
Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback