Met deze informatiefolder maken we u vertrouwd met de gang van zaken op de afdeling Intensive Care (route 84).

Uw naaste is op de afdeling opgenomen omdat het ziektebeeld zodanig is dat intensieve zorg noodzakelijk is. Dit kan zijn na een operatie, bij hartklachten of een ander ziektebeeld.

De apparatuur bij de patiënt schrikt u misschien af. Het is echter niets meer dan een hulpmiddel om de patiënt door een kritieke periode heen te helpen. Voor kinderen kan de afdeling erg bedreigend overkomen. Het is beter even te overleggen met de verpleging wanneer u hierover twijfels heeft.

De verpleegkundige die voor uw naaste zorgt kan u informatie geven over de huidige toestand. Hij of zij kan eventueel voor u een gesprek met de behandelend arts regelen.

Gebruik, wanneer u op bezoek komt, de bel bij de ingang van de afdeling. Ook dient u daar uw handen met handenalcohol te desinfecteren. Het kan zijn dat u even moet wachten omdat men bijvoorbeeld net met een onderzoek bezig is.

De bezoektijden zijn:

  • ’s morgens 10.30 – 11.30 uur
  • ’s middags 14.00 – 15.00 uur
  • ’s avonds 17.30 – 19.30 uur

Bezoek is voor een patiënt, hoe welkom ook, erg vermoeiend. Wilt u hier a.u.b. rekening mee houden?
Het is beter dat er niet meer dan twee bezoekers tegelijk bij het bed zijn.

Wanneer u thuis bent en u wilt graag weten hoe het met uw naaste is, dan kunt u altijd de afdeling Intensieve Zorg bellen, ook ’s nachts. Telefoon: 088 – 066 1000.

U wordt dan te woord gestaan door de verpleegkundige die op dat moment voor uw naaste zorgt.

Wij stellen het op prijs dat er één contactpersoon telefonisch contact met ons heeft. Deze kan dan de andere familieleden en bekenden op de hoogte houden.

Heeft u verder nog vragen dan kunt u zich richten tot één van de verpleegkundigen.

Het kan voorkomen dat u zes weken na ontslag van de intensive care, gebeld wordt door een IC-verpleegkundige met vragen over hoe u de opname op de intensive care heeft ervaren.

Kijk voor meer informatie over Intensieve Zorg op www.ommelanderziekenhuis.nl/een-behandeling/specialismen/intensievezorg

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback