Binnenkort komt u bij het Ommelander Ziekenhuis Groningen voor een heupoperatie. Na de operatie krijgt u oefeningen van de fysiotherapeut. Deze kunt u teruglezen in onderstaande folder. Mocht u na het lezen van deze folder nog vragen hebben, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met uw fysiotherapeut.

Oefeningen spelen een belangrijke rol in de therapie, waarin we streven naar een zo optimaal mogelijk herstel van de heupfunctie. Het effect van de therapie is mede afhankelijk van de mate waarin u zelf een actieve bijdrage levert. Het is dus belangrijk dat u regelmatig oefent, volgens de instructies van uw fysiotherapeut.

Deze oefeningen dragen bij aan het herstellen van de spierfunctie en het vergroten van de beweeglijkheid van de heup, zodat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren in uw dagelijkse activiteiten. De oefeningen in onderstaande folder zijn bedoeld als ruggensteuntje bij het onthouden van de oefeningen die de fysiotherapeut met u heeft doorgenomen.

Doet u alleen de oefeningen die de fysiotherapeut met u heeft doorgenomen. Het is niet de bedoeling dat u op eigen initiatief met nieuwe oefeningen begint.

Over het algemeen geldt: oefen twee keer per dag.

Als het belangrijk is dat u een oefening vaker herhaalt, wordt dat tijdens de fysiotherapie met u besproken. Het oefenen kan pijnlijk zijn en er mag gerust vermoeidheid optreden. Forceer het oefenen echter niet.

Ongeveer zes weken na de operatie heeft u een controleafspraak bij de orthopedie. Tot die tijd krijgt u begeleiding van een fysiotherapeut bij u in de omgeving, om te werken aan het herstel.

Vragen?

Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Voor eventuele vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek Revalidatie, via telefoonnummer 088 – 066 1000.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback