U bent recent geopereerd aan een nieuwe kruisband. Om de knie zo goed mogelijk te revalideren is het van belang om direct na de operatie te starten met oefeningen, zowel met als zonder begeleiding van een fysiotherapeut. Oefeningen spelen een belangrijke rol in de therapie. Het effect van de therapie is mede afhankelijk van de mate waarin u zelf een actieve bijdrage levert.

Het is dus belangrijk dat u regelmatig oefent. Tijdens de behandelingen met de fysiotherapeut zal hij/zij u gerichte oefeningen geven die passend zijn bij uw revalidatie.

In onderstaande folder worden oefeningen beschreven die altijd mogen en kunnen worden uitgevoerd. De oefeningen zijn ingedeeld in 2 onderdelen, namelijk mobiliteit en kracht. Per kopje zijn de oefeningen beschreven met afbeelding, en hoe vaak u de oefening dient uit te voeren.

Lichte toename van (pijn)klachten tijdens het oefenen is normaal. U mag verwachten dat dit binnen 15 minuten weer afneemt. Indien dit langer duurt kunt u het aantal herhalingen verminderen.

Wij adviseren een natraject met de fysiotherapeut volgens de KNGF Evidence Statement.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback