Wanneer de uroloog bij de volgende controleafspraak uw urinestraal wil meten, heet dit ‘flowmetrie’.
U wordt dan gevraagd om in een speciale WC te plassen.

Om de straal te kunnen meten is het belangrijk dat u met een goed gevulde blaas naar de polikliniek Urologie komt, zodat u een 'representatieve' plas kunt doen.

Na de flowmetrie maakt de uroloog of de verpleegkundige nog een echo van de blaas om te controleren of er na het plassen nog urine in de blaas achterblijft.

  • Wanneer u op het afgesproken tijdstip naar de polikliniek Urologie komt en u heeft flinke aandrang om te plassen, dan kunt u dit doorgeven aan de baliemedewerker. U mag dan alvast zo snel mogelijk plassen.
  • Na het plassen mag u weer plaatsnemen in de wachtkamer. Mogelijk zijn er nog andere patiënten die vóór u een afspraak hebben. Voor u is het dan prettig dat u niet langer met een volle blaas hoeft te wachten.
  • Het is van belang dat u plast in de flowmeter en niet naar het normale toilet gaat.
  • Na afloop bespreekt de uroloog met u de uitslag van de meting.

Bent u ziek of verhinderd, dan verzoeken wij u vriendelijk de polikliniek Urologie (minstens 24 uur van tevoren) te informeren. U kunt dit doen via het algemeen telefoonnummer 088 – 566 2000. Wij kunnen dan mogelijk op de met u afgesproken tijd een andere patiënt plannen. 

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback