Binnenkort komt u naar het Ommelander Ziekenhuis Groningen voor een enkel-arm index onderzoek. Onderstaand kunt u lezen welke voorbereiding dit mogelijk van u vraagt en hoe dit onderzoek verloopt.

Het is de bedoeling dat u zich aanmelden bij een van de aanmeldzuilen in de centrale hal van het ziekenhuis. Hiervoor heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig. Bij de zuil kunt u ook uw gegevens controleren en eventueel aanpassen.

Als u zich heeft aangemeld ontvangt u uit de zuil een ticket. Hierop staat uw afspraak. Ook staat er een routenummer op het ticket. Zo weet u waar uw afspraak plaatsvindt. Naar de afdeling functieonderzoek volgt u het routenummer dat op uw ticket staat aangegeven. Het routenummer staat op de routeborden in het ziekenhuis.

U kunt vervolgens plaatsnemen in de wachtruimte en daar komt de laborant u ophalen

Wij raden u aan op de dag van het onderzoek makkelijke kleding te dragen. Zo verloopt het uit- en aankleden makkelijker. Wij vragen u geen steunkousen of zwachtels te dragen. 

Tijdens dit onderzoek ligt u op een onderzoeksbank. U krijgt bloeddrukbanden aan beide enkels en beide bovenarmen. We onderzoeken uw slagaders door een soort pen op de huid te houden. Deze pen werkt met onhoorbare geluidsgolven en zo wordt de bloedstroom hoorbaar en zichtbaar gemaakt doormiddel van een computer. Vervolgens meten we de bloeddruk. Eerst aan de enkels 1 voor 1 en daarna aan de armen 1 voor 1.

Met deze test kijken we hoe ver u kunt lopen zonder pijn en waar in de benen de pijn zich bevindt. De looptest gebeurt op een loopband in een door de laborant aangegeven wandeltempo gedurende 5 minuten (indien mogelijk). Dit voor een optimaal resultaat van de metingen. Na het lopen meten we nogmaals de bloeddruk aan beide enkels en aan 1 arm.

De uitslag krijgt u tijdens de eerstvolgende afspraak bij uw behandelend specialist. U krijgt hierover thuis bericht (telefonisch en/of schriftelijk).

Wij hopen u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven over het onderzoek dat binnenkort bij u plaatsvindt. Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u deze voor het onderzoek aan de laborant stellen.

Voor dringende vragen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van het Ommelander Ziekenhuis, telefoonnummer 088 - 066 1000.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback