Hartrevalidatie vormt het nazorgtraject na opname voor patiënten die een dotterbehandeling, hartinfarct, bypassoperatie, klepoperatie of ICD hebben ondergaan.

Een hartaandoening kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw leven en dat van uw naasten. Op de polikliniek Cardiologie wordt u gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Als hieruit blijkt dat u emotionele problemen heeft, dan kan het zijn dat u wordt uitgenodigd voor een intakegesprek bij de psycholoog.

Uiteraard kan uw behandelend specialist in overleg u ook, zonder dat u een vragenlijst heeft ingevuld, verwijzen naar Medische Psychologie.

Tijdens het intakegesprek brengt de psycholoog met u in kaart wat uw klachten en uw krachten zijn. U bepaalt samen met de psycholoog het behandelplan.

Wij adviseren u om iemand uit uw naaste omgeving, bijvoorbeeld uw partner of een familielid, naar het intakegesprek mee te nemen.

De psycholoog van Medische Psychologie is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met hartproblematiek.

De behandeling kan individueel of samen met uw omgeving zijn. Eventueel kan dit worden aangevuld met eHealth. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze brochure Blended e-Health.

In de behandeling besteedt de psycholoog aandacht aan thema’s die van belang zijn voor hartpatiënten. U bepaalt samen met de psycholoog uw behandeldoelen, bijvoorbeeld het leren omgaan met stress of het volhouden van andere leefgewoonten.

U kunt denken aan: 

  • het weer vertrouwen krijgen in uw lichaam; 
  • omgaan met stress; 
  • omgaan met angst, onzekerheid en somberheid; 
  • omgaan met prikkelbaarheid; 
  • hervinden van de balans in uw (partner)relatie.

Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over uw behandeling. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Aarzel dan niet om deze te stellen.

U bereikt de polikliniek Medische Psychologie van maandag t/m vrijdag tussen 08.00-16.30 uur via het algemene telefoonnummer 088- 066 1000.

Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback