Het Ommelander Ziekenhuis is onderdeel van Prostaatcentrum Noord Nederland en behandelt samen met het UMCG, Treant Zorggroep, de Saxenburgh Groep Hardenberg, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) patiënten met prostaatkanker. Alle patiënten die bij deze ziekenhuizen komen vanwege prostaatkanker, worden in het multidisciplinair overleg van Prostaatcentrum Noord Nederland besproken om zo tot de beste behandeling voor de patiënt te komen.

Sinds de start van de samenwerking in december 2015 heeft Prostaatcentrum Noord Nederland meer dan 1600 mannen met prostaatkanker een zorgadvies op maat gegeven. De diagnostiek en vaak ook de behandeling van patiënten uit de regio Noord- en Oost-Groningen kan door de samenwerking gewoon plaatsvinden in het Ommelander Ziekenhuis.
Als dat nodig is kan een patiënt voor een gespecialiseerd deel van de behandeling terecht bij een van de andere ziekenhuizen. Zo zijn van de totale groep inmiddels meer dan 100 mannen geopereerd met de Da Vinci robot bij de Treant Zorggroep. Wanneer Prostaatcentrum Noord Nederland besluit dat deze ingreep het beste is voor de patiënt, verwijzen de deelnemende ziekenhuizen de patiënt door naar Treant. De Robot Geassisteerde Radicale Prostatectomie (verwijdering van de prostaat) vindt dan plaats op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

Het prostaatcentrum Noord Nederland maakt deel uit van Regionale Oncologienetwerken.


Is met de informatie op deze pagina uw vraag beantwoord?
Wilt u ons helpen deze pagina te verbeteren?

Bedank voor het insturen van uw feedback