In het Ommelander Ziekenhuis begeleiden we aanstaande ouders tijdens de zwangerschap en de bevalling. Vervolgens nemen we samen de zorg op ons voor je pasgeboren baby of opgroeiende kind. Onze specialismen gynaecologie/verloskunde, neonatologie en kindergeneeskunde werken intensief samen.

Jouw gezin staat centraal in de zorg die we bieden, want vader of moeder worden doe je niet alleen. Samen met jullie bespreken we wat jullie nodig hebben en maken we afspraken met elkaar over hoe wij de zorg met elkaar (ver)delen.

Controle in het ziekenhuis

Als je tijdens je zwangerschap een grotere kans hebt op complicaties, dan kom je regelmatig voor controle in ons ziekenhuis. De klinisch verloskundige en/of de gynaecoloog voert deze zwangerschapscontroles uit.

Bevallen in het ziekenhuis

Je hebt geen medische reden nodig om in het ziekenhuis te bevallen. Als je op eigen verzoek in het ziekenhuis bevalt, begeleidt jouw eigen verloskundige de bevalling. Ben je zwanger en onder controle van een gynaecoloog? Dan heb je een medische indicatie en moét je in het ziekenhuis bevallen.

Wil je meer weten? Op deze pagina vind je allerlei folders rondom de zwangerschap en de bevalling.

Website: www.ommelanderziekenhuis.nl