Stagiaire Communicatie

Ben jij een leuke, positieve student communicatie en op zoek naar een stageplaats op een communicatieafdeling bij een ziekenhuis? Ben je tekstueel sterk, leergierig en wil je graag zaken aanpakken?

Regelmatig zoeken wij binnen de afdeling Communicatie van het Ommelander Ziekenhuis een

Stagiair Communicatie

Het Ommelander Ziekenhuis: dynamiek en samenwerking

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft vestigingen in Winschoten en Delfzijl. Ruim 1300 medewerkers en circa 100 specialisten geven zorg aan ongeveer 120.000 inwoners van Noord- en Oost-Groningen. De lijnen zijn kort en er heerst een ongedwongen werksfeer. Sinds eind 2015 zijn we een zelfstandig onderdeel van het UMCG. We werken op verschillende terreinen van de patiëntenzorg en ondersteunende dienstverlening nauw met elkaar samen. Deze samenwerking wordt de komende jaren geïntensiveerd en verder uitgebreid. Begin 2016 zijn we gestart met de bouw van een nieuw, modern ziekenhuis in Scheemda. Daar gaan we in 2018 beide huidige locaties samenbrengen. De komende jaren bereiden we ons voor op deze verhuizing. Daarnaast staan de komende jaren in het teken van het ontwikkelen van de zorg die we vanuit het nieuwe ziekenhuis gaan aanbieden. Met als uitgangspunt: ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’. Dit betekent ook dat we in nauwe samenwerking met andere zorgverleners in de regio onze ziekenhuiszorg gaan afstemmen op het zorgaanbod dichtbij huis.

Al deze ontwikkelingen zorgen voor een dynamische en interessante werkomgeving waar zeker de komende jaren veel staat te gebeuren.

De communicatie

De ontwikkelingen binnen het Ommelander Ziekenhuis zorgen ervoor dat er de komende jaren een hele serie uitdagingen liggen op communicatiegebied die opgepakt moeten worden. De bouw van een nieuw ziekenhuis in Scheemda en daarmee gepaard een aanstaande verhuizing en de sluiting van de twee huidige locaties in Delfzijl en Winschoten. Een invoering van een nieuwe huisstijl, nieuwe website, nieuw intranet, verdere professionalisering van de communicatie en uitbreiding van de communicatie richting verwijzers en interne communicatie. Het zijn allemaal zaken die aandacht vragen.

De opdracht

Binnen het team communicatie, dat nu bestaat uit 6 personen, zijn we regelmatig op zoek naar een stagiaire Communicatie die bij alle voorkomende communicatietaken kan ondersteunen in de uitvoering. Het gaat daarbij vooral om schrijven voor internet, intranet en social media, maar ook om het vervaardigen van nieuwe huisstijldragers en het helpen invoeren van onze nieuwe huisstijl.

Je draait op hele afdeling mee en leert op die manier goed hoe het is om op een communicatieafdeling te werken. Goede ideeën en eigen initiatieven kunnen vanzelf leiden tot leuke (deel)klussen.

Ben jij...?

Ben jij een initiatiefrijke en resultaatgerichte persoonlijkheid? Volg je een HBO- of universitaire opleiding communicatie en wil je graag ervaring opdoen op een communicatieafdeling? Ben jij een kei in tekst en kun je werken met CMS-en? Heb jij goede ideeën hoe nieuwe (social) media een rol kunnen spelen in onze communicatie? Maar bovenal: ben jij een positief en enthousiast? Dan nodigen we je van harte uit contact op te nemen.

Praktische informatie

De stagevergoeding voor een 36-urige werkweek is bruto €334,-.
Duur van de stage en aantal uren per week kan in overleg plaatsvinden. Het gaat in ieder geval om minimaal 24 uur per week en minimaal 4 maanden.
Standplaats is Winschoten, maar werkzaamheden zullen soms ook in Delfzijl plaatsvinden.

Informatie

Indien je interesse hebt, kun je contact opnemen met de heer Rogier Brink, hoofd communicatie a.i. op telefoonnummer 088 - 066 1000.