Wachttijden

Op deze pagina vindt u informatie over:

  • de gemiddelde wachttijd voor een eerste afspraak op een polikliniek
  • de gemiddelde wachttijd voor een (dag)opname, vanaf het bezoek aan de polikliniek.

De informatie werken we iedere week bij en wordt ook weergegeven op de afdelingspagina's. De wachttijden zijn weergegeven in kalenderdagen.

Een zo goed mogelijke indicatie

De vermelde wachttijd is een indicatie. Bij bepaalde verrichtingen kunt u te maken krijgen met een langere (of kortere) wachttijd. Ook als u de voorkeur geeft aan de behandeling door een bepaalde specialist, kan dat zorgen voor een langere wachttijd. De genoemde wachttijden gelden niet voor spoedeisende hulp. Uw behandelend arts geeft u informatie over de wachttijd, afgestemd op uw situatie.

Het kan zijn dat er geen wachttijden voor de behandeling of het onderzoek waarvoor u naar het ziekenhuis komt in het overzicht staat. U kunt dan de algemene wachttijd voor het betreffende specialisme aanhouden.

Wachtlijstbemiddeling

Vindt u dat het in het Ommelander Ziekenhuis te lang duurt voordat u aan de beurt bent? Dan kunt u uw zorgverzekeraar vragen op zoek te gaan naar een ziekenhuis waar u eerder terecht kunt. Dit noemen we ‘wachtlijstbemiddeling’. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw zorgverzekeraar.

Actuele wachttijden Ommelander Ziekenhuis Groningen per 16 april 2018

Hier vindt u een overzicht van de wachttijden per 16-04-2018.