Maaltijden

Additieven vrij

Alle maaltijden binnen het Ommelander Ziekenhuis worden bereid zonder kunstmatige toevoegingen.

In het Ommelander Ziekenhuis Groningen maken we op de verpleegafdelingen gebruik van buffetwagens voor de broodmaaltijden en de warme maaltijden.

Broodmaaltijd

U krijgt als patiënt ’s ochtends tussen 07.30 en 08.15 uur en ’s avonds tussen 17.00 en 17.45 uur een broodmaaltijd. Onze voedingsassistenten komen met de broodbuffetwagen uw kamer opgereden. Op de buffetwagen zijn allerlei producten aanwezig, zoals diverse soorten brood, crackers, beschuit, warme pap in de ochtend, diverse belegsoorten, diverse zuivelproducten zoals melk, karnemelk, yoghurt en vla.

U kunt kiezen wat en hoeveel u wilt eten. Het eten dat u kiest, maakt de voedingsassistent voor u klaar en krijgt u direct opgediend.

Warme maaltijd

Tussen 12.00 en 12.45 uur komen we bij u langs met de buffetwagen, waarop warme maaltijden worden geserveerd.

U kunt regelmatig kiezen uit een eenpansgerecht zoals stamppot, nasi, bami, pastaschotel.
Daarnaast kunt u kiezen voor aardappelen (gepureerd, gebakken of gekookt) of rijst, twee soorten groenten, twee soorten vlees of vis. Ook rauwkost en een dessert worden vanuit de buffetwagen geserveerd. Verder is er de mogelijkheid om vegetarisch te kiezen.

Maaltijden zonder kleur-, geur en smaakstoffen

Binnen het Ommelander Ziekenhuis hebben we het beleid dat we de maaltijden ‘additief beperkt bereiden’. Vaak worden er allerlei stoffen aan voedsel toegevoegd om het aantrekkelijker te maken, een mooiere kleur te geven of om de bewaarduur te verlengen. Dit zijn de additieven. Er zijn mensen die niet zo goed reageren op deze toevoegingen en daarom vinden wij het belangrijk om ze zo weinig mogelijk te gebruiken.

Diëten en andere voedingswensen

Als u wordt opgenomen in het ziekenhuis, dan kunt u in het opnamegesprek uw dieetvoorschriften bespreken. Ook als u geen voorgeschreven dieet volgt, maar wel speciale wensen heeft, kunt u dat aangeven. Wij houden daar dan rekening mee.