De dag van de opname

Als u op de dag van uw opname naar het ziekenhuis komt, kunt u op locatie Lucas meteen naar de afdeling Opname.  Op locatie Delfzicht meldt u zich bij de receptie en gaat u van daaruit naar de afdeling waar u moet zijn.

Inschrijving in het ziekenhuis

Eén van de medewerkers schrijft u in in het administratiesysteem van het ziekenhuis. Daarvoor heeft de medewerker uw patiëntenpas en zorgpas nodig.
Bij de inschrijving plaatsen wij uw gegevens ook op een geel ponskaartje. Deze is bestemd voor de afdeling waar u wordt opgenomen.

Het opnamegesprek op de afdeling

Op de afdeling vangt een verpleegkundige u op en heeft met u een opnamegesprek. Hij of zij vertelt u het een en ander over de verpleegafdeling en laat u de afdeling zien.

Tijdens het opnamegesprek bespreekt de verpleegkundige ook nog de volgende onderwerpen met u:

• medicijngebruik
    U kunt de medicijnen die u van huis heeft meegenomen aan de verpleegkundige geven. Hij of zij bespreekt met de arts welke medicijnen u tijdens uw verblijf kunt blijven gebruiken.
    Kunt u de medicijnen blijven gebruiken, dan krijgt u deze van het ziekenhuis. Dit geldt niet voor anticonceptiemiddelen en homeopathische middelen.
    Uw eigen medicijnen kunt u het beste aan iemand mee naar huis laten nemen. Dit om vergissingen te voorkomen.
  • dieet
    Als u thuis een dieet volgt, dan is het belangrijk om dat aan de verpleegkundige door te geven.
  • overgevoeligheid
    Bent u overgevoelig of allergisch voor bijvoorbeeld jodium, pleisters, bepaald voedsel of bepaalde medicijnen? Vertel het tijdens het opnamegesprek. Dan houden wij daar rekening mee.
  • risico op infectie
    Heeft u kort voor uw opname een infectieziekte gehad, dan willen wij dat graag weten. Wij kunnen daar rekening mee houden en verdere infectie in het ziekenhuis voorkomen.