Verpleegafdeling Noord 2

Verpleegafdeling Noord 2 op locatie Lucas bestaat uit twee afdelingen:

  • de afdeling Intensieve zorg
  • de afdeling chemo-unit

Informatie over de chemo-unit leest u hieronder. Voor informatie over intensieve zorg verwijzen we u naar de pagina intensieve zorg.

Chemo-unit

Op de chemo-unit worden patiënten opgenomen die voor chemo-therapie komen of voor medicatie die wegens veiligheidsvoorschriften gegeven worden op de chemo-unit.
De chemo-unit is geopend van 8.00 uur tot 17.30 uur. Als uw kuur langer duurt of u moet bijvoorbeeld nog een infuus of wat bloed na de kuur, dan wordt u overgeplaatst naar een andere verpleegafdeling.

Gemengd verplegen

Het is gebruikelijk dat mannen en vrouwen samen op een kamer liggen. Mocht u hiertegen bezwaar hebben, dan vragen wij u om dat tijdig aan te geven. Wij proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Een dag op de afdeling

Het verloop van de dag hangt af van het soort kuur dat u krijgt. Er zijn namelijk veel soorten kuren die in verschillende tijdsschema’s gegeven worden. Welke kuur en welk schema voor u van toepassing is hoort u van uw specialist of van de nurse- practitioner of verpleegkundig specialist waar u bent geweest voor een intake gesprek.

Op het afgesproken tijdstip meldt u zich bij de secretaresse van de chemo-unit op Noord 2. Zij begeleidt u naar een kamer waarna u verder begeleid wordt door een gespecialiseerd oncologieverpleegkundige. U krijgt een bed of een speciale stoel toegewezen waar u de kuur toegediend zal krijgen middels een infuus of een injectie.

De chemo-unit beschikt over een 1-persoonskamer, een 2-persoonskamer en 4-persoonskamers die zoveel mogelijk in een huiselijke sfeer zijn ingericht. Ons streven is om te proberen om een ontspannen sfeer te creëren.
Het infuus of de injectie wordt toegediend door de gespecialiseerd oncologieverpleegkundige en zij zal u ook begeleiden bij uw kuur en de werking en bijwerkingen met u doornemen.

Na de behandeling kunt u meestal direct weer naar huis. Soms moet er nog een bepaalde tijd gewacht worden in verband met mogelijke reacties of wordt u overgeplaatst naar een andere verpleegafdeling. De verpleegkundige zal dit met u bespreken.

Bezoektijden op de Chemo-unit

De chemo-unit heeft geen bezoektijden. U mag begeleiding meenemen voor de hele dag en bezoek ontvangen naar behoefte.

Bereikbaarheid Chemo-unit

De afdeling is open van 8.00 tot 17.30 uur, van maandag tot en met vrijdag en is bereikbaar op:

  • telefoonnummer 088 - 066 1170 (secretaresse)
  • of 088 - 066 1663 (verpleegkundige)