Radiologie

Op de afdeling Radiologie van het Ommelander Ziekenhuis Groningen kunt u terecht voor een röntgenfoto, een echografie, een CT-scan of een MRI.

Wat doet de radioloog?

Met behulp van straling, geluidsgolven of magneetgolven kan de radioloog de organen in het lichaam zichtbaar maken. Als de behandelend huisarts of specialist niet met zekerheid kan zeggen wat een patiënt mankeert, laat hij in overleg met de radioloog een foto, een echo of een scan maken.
In veel gevallen is er dan meer duidelijkheid over wat er precies aan de hand is en kan de specialist de diagnose stellen.

MRI scan voor zwaarlijvigen

De afdeling Radiologie beschikt over moderne apparatuur. Op locatie Lucas is een speciale MRI-scan geplaatst. Deze is veel ruimer en korter. Met deze MRI-scan kunnen zwaarlijvige patiënten ook geholpen worden.
Ook voor patiënten met claustrofobie (vrees voor kleine of afgesloten ruimtes) en kleine kinderen is de ruime MRI-scan een oplossing.

Belangrijkste aandoeningen bij Radiologie

Radiologisch onderzoek wordt door specialisten vaak ingezet om een goede diagnose te kunnen stellen.
De belangrijke aandoeningen waarvoor radiologisch onderzoek gebruikt wordt, zijn:

  • borstkanker
  • longkanker
  • etalagebenen (claudicatio intermittens)
  • knie/ schouder letsels
  • dikke darmkanker (colon ca)
  • rugklachten

Het is goed te weten dat uw huisarts of specialist in overleg met u beslist welk onderzoek er wordt uitgevoerd. De radioloog zal waar nodig u of uw aanvrager adviseren voor vervolgonderzoeken.

Bereikbaarheid

De afdeling is te bereiken via telefoonnummer 088 - 066 1000.