Observatorium

Het observatorium is een afdeling voor kortdurende opnames. Het is een stap tussen de spoedeisende hulp en een verpleegafdeling. Dit wil zeggen dat een patiënt wordt opgenomen met een niet duidelijk beeld van pijn op de borst, duizeligheid, hartkloppingen of een ander ziektebeeld.

De observatie duurt maximaal 24 uur. Daarna besluit de arts of de patiënt naar huis gaat of voor verdere behandeling wordt opgenomen in de kliniek.

Wanneer u op bezoek komt

Het observatorium is gevestigd op locatie Lucas.

U kunt het observatorium bereiken door vanaf de hoofdingang de route observatorium te volgen. Wanneer u bij de deur bent drukt u op de bel. Een verpleegkundige komt dan naar u toe.

Wilt u zo vriendelijk zijn even te vragen of uw bezoek gelegen komt? Het kan zijn dat u even moet wachten omdat men bijvoorbeeld net met een onderzoek bezig is.

Bezoektijden

De bezoektijden zijn:

  • 's middags: 14.00 - 14.30 uur
  • 's avonds : 18.30 - 19.00 uur

De apparatuur bij de patiënt schrikt u misschien af. Het is echter niets meer dan een hulpmiddel om de patiënt goed te kunnen observeren. Voor kinderen kan de afdeling erg bedreigend overkomen. Het is beter even te overleggen met de verpleging wanneer u hierover twijfels heeft.

De verpleegkundige die voor uw familielid zorgt, informeert u over de situatie ter plaatse. Voor medische vragen kunt u het beste contact opnemen met de behandelend arts.

Rust en korte bezoekjes

Bezoek is voor een patiënt, hoe welkom ook, erg vermoeiend. In het belang van de patiënt zijn de bezoektijden daarom beperkt. Wilt u ervoor zorgen dat er niet meer dan twee bezoekers tegelijk bij het bed zijn? De drukte van meer bezoek is vaak ook hinderlijk voor andere patiënten.

Vanwege infectiegevaar zijn bloemen en planten niet toegestaan.

Altijd op de hoogte

Wanneer u thuis bent en u wilt graag weten hoe het met uw familielid is, dan kunt u het observatorium bellen, ook 's nachts via telefoonnummer: 088 - 066 1000.

U wordt dan door de receptie doorverbonden met het observatorium. De verpleegkundige die op dat moment voor uw familielid zorgt, staat u te woord. Wij stellen het op prijs wanneer een familielid telefonisch contact met ons heeft. Deze kan dan de andere familieleden op de hoogte houden.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen dan kunt u zich richten tot één van de verpleegkundigen.