Kraamsuites

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen beschikt over vier grote kraamsuites. Een kraamsuite is een huiselijk ingerichte ruimte, waar u als kraamvrouw na de bevalling samen met uw partner en uw pasgeborene kunt verblijven totdat u naar huis gaat. U kunt hier samen de baby verzorgen op de manier zoals u dat prettig vindt en zoals u dat straks thuis ook wil gaan doen. Overdag zijn broertjes en zusjes van de pasgeborene welkom. Tijdens uw verblijf in de kraamsuite kunt u natuurlijk ook kraambezoek ontvangen.

 

 

 

 

 

 

Hoe ziet een kraamsuite eruit?

Elke kraamsuite bestaat uit:

  • twee eenpersoonsbedden;
  • clip-on-crib (dit is een wiegje dat bevestigd wordt aan het bed van de moeder);
  • een in hoogte verstelbare commode met ingebouwd babybadje;
  • eigen badkamer met toilet en douche;
  • zithoek;
  • keukenblok met waterkoker, Senseo-apparaat, magnetron en koelkast;
  • flatscreen televisie;
  • gratis WiFi.

  

 

 

 

 

 

De kraamafdeling en de kraamsuites

Het Ommelander Ziekenhuis heeft 4 kraamsuites, die via een gang zijn verbonden met de kraamafdeling.
Of u na de bevalling gebruik kunt maken van een van onze kraamsuites, kunnen wij vooraf niet aangeven. Dit hangt onder andere af van het verloop van de bevalling, de conditie van de baby en de kraamvrouw, maar ook van de beschikbaarheid van de kraamsuites.
Wanneer u voor de bevalling naar het ziekenhuis komt, bespreekt de verpleegkundige die u ontvangt, de mogelijkheden die er op dat moment zijn.

  

 

 

 

 

 

De kraamsuite is even uw thuis

Kraamvrouwen, die in het ziekenhuis zijn bevallen, verblijven meestal nog korte of langere tijd op de kraamafdeling. Wij vinden het belangrijk dat u als ouders zo snel mogelijk met elkaar kunt genieten van de pasgeborene. Daarom proberen we voor u meteen al in het ziekenhuis de kraamtijd te laten beginnen. De kraamsuite biedt daarvoor een goede mogelijkheid: het is in feite uw thuis zolang als u nog bij ons verblijft. Uw thuis waar u als de ouders het ritme van de dag bepaalt, in alle rust de baby kunt verzorgen, kraambezoek kunt ontvangen of gewoon met elkaar van de baby kunt genieten.
Een verpleegkundige van de kraamafdeling komt geregeld kijken of met u en uw baby alles goed gaat. Als u vragen hebt of graag uitleg krijgt over de verzorging van uw baby, dan kunt u altijd een beroep doen op de verpleegkundige.

  

 

 

 

 

 

Praktische zaken

Mocht u na de bevalling gebruik kunnen maken van een kraamsuite, dan krijgt u van de verpleegkundige uitleg over een aantal praktische zaken zoals het gebruik van de apparatuur en de voorzieningen in het ziekenhuis.

   

 

 

 

 

 

Roomservice

De voedingsassistente van de kraamafdeling komt ook geregeld met een serveerwagen bij de gezinnen die in de kraamsuites verblijven. De serveerwagen beschikt over (warme en koude) etenswaren, koffie, thee en dergelijke.

Op de dag van de bevalling biedt het ziekenhuis u als ouders de maaltijden aan. Op de overige dagen kan de partner tegen een kleine betaling mee-eten. In de brasserie in de centrale hal van het ziekenhuis kunt u allerlei zaken kopen zoals kranten, tijdschriften, (warme en koude) eet- en drinkwaren. Mocht u hiervan iets nodig hebben dan kunt u dit doorgeven aan de voedingsassistente, die het bestelde vervolgens bij u bezorgt. U kunt uw bestelling contant, maar ook met PIN betalen.

Huisregels

Om te zorgen dat de aanwezige gezinnen hun privacy, rust en vrijheid hebben, gelden er voor het gebruik van de kraamsuites een aantal huisregels. Mocht u na de bevalling naar een van de kraamsuite gebracht worden, dan krijgt u van de verpleegkundige uitleg over deze huisregels.

Kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het verblijf in een kraamsuite.