Geestelijke verzorging

Een opname in het ziekenhuis is vaak een ingrijpende gebeurtenis. U kunt  als patiënt te maken krijgen met onzekerheden en (soms) nare of zware onderzoeken en behandelingen. Het kan veel onzekerheid oproepen over uw situatie nu en over de tijd die komt.
Op zulke momenten kunt u behoefte hebben aan iemand bij wie u even uw verhaal kwijt kunt. De geestelijk verzorger is een vertrouwenspersoon die u kan ondersteunen bij uw verblijf in het ziekenhuis. Iemand die de tijd voor u neemt en met aandacht naar u luistert. De geestelijk verzorger kan ook helpen bij het verwerken van ziekte en de gevolgen daarvan, zoals het verlies van lichamelijke functies, afhankelijk worden van anderen of ook afscheid nemen.

U kunt als patiënt maar ook als naaste van een patiënt altijd een beroep op hem doen. Het maakt daarbij niet uit wat uw levensbeschouwelijke achtergrond is. De geestelijk verzorger is er voor iedere patiënt die daar behoefte aan heeft. Het uitgangspunt is dat u onvoorwaardelijk, open en in vertrouwen kunt praten.

Bekijkt u ook de folder » Geestelijke verzorging

Bereikbaarheid

De geestelijk verzorger is de heer H. van der Spoel. Wilt u een gesprek, dan kunt u dit aangeven bij de verpleegkundige op uw afdeling of bij uw arts. Ook uw familie kan contact leggen met de geestelijk verzorger.

» meer informatie over H. van der Spoel