TopZorg

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen kreeg het Menzis TopZorgpredikaat voor:

  • OSAS
  • staar (cataract)
  • carpaal tunnel syndroom
  • meniscus

Alleen ziekenhuizen die het beste scoren komen in aanmerking voor een TopZorgpredikaat. Zorgverzekeraar Menzis adviseert haar cliënten om voor de behandeling van OSAS,  staar, carpaal tunnelsyndroom en meniscus te kiezen voor een ziekenhuis dat daarvoor het Menzis TopZorgpredikaat heeft ontvangen. Voor patiënten van het Ommelander Ziekenhuis betekent dit vooral topzorg dichtbij huis.

Het Menzis TopZorgpredicaat

Het Menzis TopZorgpredicaat is een keurmerk voor zeer goede zorg. Kwaliteit en snelheid van een behandeling of operatie en goede informatie voor de patiënt staan hierbij centraal.
Een ziekenhuis moet aan strenge criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een TopZorgcontract.

Menzis heeft samen met patiëntenverenigingen, medisch specialisten en kwaliteitsinstituten de wensen en eisen in beeld gebracht waar behandelingen aan moeten voldoen. Voor de TopZorgbehandelingen geldt dat patiënten niet na vier weken (landelijk gemiddelde) maar na twee weken een eerste afspraak hebben.

Bij TopZorgbehandelingen kunnen patiënten niet alleen vertrouwen op een zeer goede medische kwaliteit, maar worden patiënten ook sneller geholpen. Ook de informatievoorziening en bejegening zijn bovengemiddeld goed.

Meer informatie

Lees meer over de predikaten die het Ommelander Ziekenhuis kreeg:

» Topzorg voor OSAS
» OZG TopZorg ziekenhuis voor de behandeling van CTS, meniscus en staar