Laat je huid controleren in Ommelander Ziekenhuis

woensdag 19 april 2017

LAAT JE HUID CHECKEN TIJDENS HUIDKANKERDAG IS EEN GROOT SUCCES. ONZE SPREEKUREN ZIJN AL VOL.

Laat je huid controleren door één van de dermatologen van het Ommelander Ziekenhuis op zaterdag 20 mei tijdens de Nationale Huidkankerdag. De inschrijving startte woensdag 19 april via www.huidkankerdag.nl. Binnen een dag waren alle spreekuren volgeboekt.

In het Ommelander Ziekenhuis controleren dermatologen de huid op verdachte plekjes. Dit doen ze in locatie Lucas (Winschoten). Ook geven ze advies over de bescherming tegen UV-licht en vertellen ze waar je op kunt letten bij zelfcontrole.

Huidkanker

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Een op de zes Nederlanders krijgt in zijn of haar leven een vorm van huidkanker. De verwachting is dat het aantal patiënten de komende tien jaar zal verdubbelen. Vroege opsporing en behandeling zijn cruciaal voor de kans op genezing. Het is belangrijk om te beseffen dat je je huid niet alleen moet beschermen als je op het strand ligt. Voor mensen die beroepsmatig veel buiten zijn, geldt ook extra alertheid. Dat betekent elke 2 a 3 uur smeren, je huid wat meer bedekken en indien mogelijk de schaduw opzoeken.