Welke zorgverzekeraars hebben een contract met het Ommelander Ziekenhuis?

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft voor 2018 afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars. Dit betekent echter niet automatisch dat alle behandelingen vergoed worden. Of u recht heeft op (volledige) vergoeding van de kosten van uw bezoek aan ons ziekenhuis, hangt af van uw behandeling en/of aandoening en het soort polis dat u heeft.

Wilt u zeker weten dat uw zorgverzekeraar uw behandeling in ons ziekenhuis vergoedt? Lees dan vóór uw bezoek de polisvoorwaarden goed door. Of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie.

Let op: budgetpolissen

Veel zorgverzekeraars bieden goedkopere polissen aan met een beperkte(re) keus aan zorgverleners. Dit zijn de zogenoemde budget- of selectief polissen. Alleen in de ziekenhuizen die de zorgverzekeraar geselecteerd heeft, worden alle behandelingen 100% vergoed. Bij alle andere ziekenhuizen, betaalt u (een deel van) de rekening zelf.

Ons ziekenhuis heeft in 2018 geen afspraken gemaakt voor:

• de budgetpolis Gewoon ZEKUR (ZEKUR is onderdeel van Coöperatie VGZ).

Heeft u deze polis? Natuurlijk bent u van harte welkom in ons ziekenhuis. We wijzen u wel op de financiële consequenties. U moet dan namelijk waarschijnlijk een deel van de kosten zelf betalen. U ontvangt dan zelf de rekening van ons ziekenhuis. Uw zorgverzekeraar krijgt de ziekenhuisrekening voor het deel dat de Gewoon ZEKUR polis wel vergoedt.
Er zijn een paar uitzonderingen. Dit geldt onder andere voor spoedeisende hulp. Gewoon ZEKUR vergoedt deze kosten ook in het Ommelander Ziekenhuis. Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.